Árvízi majális Hozzáadás a gyűjtőhöz
Rendhagyó ünnepségek a megyében

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-29 |

Az árvíz miatt Csongrádon elmaradnak a hét végére tervezett programok, Makón a Maros-part helyett a főtéren rendezik a koncerteket. Hódmezővásárhelyen koszorúzással emlékeznek a munka ünnepére, Szentesen lampionos felvonulással, utcabállal majálisoznak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hétfőn – a munka ünnepén – délelőtt 10 órakor a tart megemlékezést, koszorúzást a munkásotthon falán lévő emléktáblánál az MSZP helyi szervezete, az MSZOSZ, a Munkáspárt a civil szervezetek részvételével Hódmezővásárhelyen. Csongrádon az árvízi védekezés miatt elmaradnak a május elsejei hétvégére tervezett programok: a nemzetközi horgászversenyt, gasztromániát és Néptáncfesztivált a pünkösdi hétvégén, június 3-ától 5-éig rendezik meg.

Már vasárnap is színes programok lesznek viszont a Kurca-parti településen. A Szentesi parádé délelőtt 10 órakor kezdődik a Pusztai László-sporttelepen, motoros családi napra várják az érdeklődőket. A Luther téri díszkútnál délután 5-től a városi fúvószenekar szórakoztatja a közönséget, 6 órakor pedig zenés-táncos felvonulás lesz a Kossuth utcán.
Ugyanott halad este 8 órától a lampionos menet a díszkúttól a Tóth József utcai ifjúsági parkig. Ott rendezik meg fél 9-től az Apostol együttes élő koncertjét, és Tóth Vera, a Megasztár-győztes is szerepel az utcabálon. A Pusztai László-sporttelepen vasárnap éjjel 11-kor kezdődik a
Groovehouse együttes műsora. A városi fúvósegyüttes ébreszti hétfőn reggel 6-kor a szentesieket, majd a Pusztai László-sporttelepen majálisra várják 8 órától az ünneplőket. A gyerekeknek délután fél 5 órakor a Staféta és a Pom-Pom együttes ad műsort, este 9-től pedig a Neotons lép közönség elé.

Makón a Maros áradása miatt a Deák Ferenc utcán rendezik meg a programokat a városnaphoz kötődően: lesz kirakodóvásár és vurstli is – már szombattól – május elsején pedig a Bojtorján Együttes, a Bagi-Nacsa duó, a megasztáros Galambos Dorina és Demjén Ferenc szórakoztatja a közönséget. A színpadot a Deák Ferenc utcában, a főtérnek háttal, a könyvtár előtt építik fel. A május elsejei vásár reggel 6 órától várja a látogatókat.


Továbbá:
Akit derékon szúrt a szürkemarha szarva
Vásárhelyen ünnepel a magyar mezőgazdaság
Több a szolgáltatás a megye strandjain
Térképre vitte a tételeket
Balogh Jánosné Mártélyra koncentrál