Horváth Tamás tucatnyi fiatallal dolgozik Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csak kapusokat tanít

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-29 | Szélpál László

Örülhetnek a szentesi pólósok, hiszen a klub kapusedzéseit a Legrand-Szentesi VK kiválósága, Horváth Tamás tartja. A hálóőr szerint könnyedén összeegyeztethető az élsport „művelése" a trénerkedéssel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Még az elmúlt év augusztusában kezdődött minden. Horváth Tamás gondolt egyet, és kitalálta, amennyiben a Szentesi VK vezetősége rábólint az ötletre, ő bizony a klub összes kapusával foglalkozna, képezné őket.
– A Beleon Zsolt vezette elnökség örömmel fogadta a felajánlásomat, zöld utat biztosított – magyarázta a még csak 26 éves remek kapus. – Tizenkét tanítvánnyal rendelkezem, lányokkal, fiúkkal vegyesen. A klubból egyedül a Legrandban tartalékomnak számító Újházi Attila nincs a csoportomban.

Bármi megtörténhet

Jövő szerdán kezdődik a Szolnok és a Legrand-Szentesi VK között a férfi vízilabda OB I 7. helyéért a párharc. Horváth Tamás szerint a két csapat közel egyforma eséllyel veszi fel küzdelmet: „A pillanatnyi forma, a hangulat dönt majd. Szoros, brusztos meccsek várhatók, kevés góllal. Fiatal csapatunktól remek eredmény már a nyolc közé jutás is, a hetedik hely megszerzése csak hab lenne a tortán."

A felkészülési, alapozó időszakban hetente háromszor tart edzéseket, a bajnokság alatt pedig kétszer foglalkozik a kapusokkal.
– Szeretek velük dolgozni, nagyon lelkesek, élvezik a melót, keményen nyomják végig – dicsérte tanítványait. – Elfogadnak, és az is jó, hogy nincs köztünk nagy korkülönbség, baráti viszonyt ápolunk. Még a meccseimre is kijárnak, és bizony, ha valami hibát felfedeznek a teljesítményemben, a kritikai észrevételüket bátran megfogalmazzák.

Az emberben ott motoszkál a kérdés, vajon összeegyeztethető az élsport és az edzősködés?
– Könnyedén. Az időmbe belefér, meg különben is, én vállaltam – érkezett a válasz. – A visszajelzések egészen pozitívak, ha rajtam múlik, a következő évadot is vállalom. A kapusedzősködés passzol hozzám, nincs vele akkora elfoglaltság, mint az egész csapat irányításával. Ezzel csak azt próbáltam megfogalmazni, nincs szándékomban, nem célom a klasszikus értelemben vett edzői pályán való elhelyezkedés.