Vincze és Bedő együtt a csongrádi gáton Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csongrádot ellenzéki és kormánypárti is képviseli

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-26 | Bakos András

Mostantól négy éven át két csongrádi országgyűlési képviselő is lesz a parlamentben. Vincze László (Fidesz) és Bedő Tamás (MSZP) végig békésen kampányolt, csak a végén zördültek össze a töltésen folyó bicikliút-építés miatt, amelynek időzítését Vincze kampányfogásnak minősítette. Most mindennap többször is találkoznak – a gáton.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vincze László Fotó. Bíró Dániel
Mindennap saját, környékbeliekből toborzott önkéntes csoportjával jár a gátra Vincze László országgyűlési képviselő, aki a felgyői gátsuvadás mellett az autóforgalmat irányította, amikor beszéltünk vele. Ami az országos választási eredményeket illeti, a fideszes politikus jobbra számított, és sajnálja azokat a kollégáit, akik hiába dolgoztak a jobboldal sikeréért. Úgy látja, az emberek többsége megint a szebb ígéreteknek hitt, és hamarosan jön a kijózanodás.

– Van egy kellemetlen tulajdonságom: utólag gyakran kiderül, hogy igazam volt – mondta arra a felvetésünkre, hogy a választási kampányt sikerült komolyabb összezördülés nélkül végigvinni, utána viszont volt egy nézeteltérésük Bedő Tamás polgármesterrel, MSZP-s riválisával. Az első forduló után Vincze azt mondta, vetélytársa „a választásokra időzített" kerékpárút-építéssel a gáton veszélyezteti az árvízi védekezést.

Bedő mellett ezt többen is cáfolták. Vincze most azt mondja, a vitán túltette magát, most dolgozni kell. Többször is találkozott Bedővel a gátnál, és szerinte nincs akadálya annak, hogy a parlamentben is együtt segítsék Csongrád boldogulását. Hozzátette: azért egy listáról bejutott képviselőnek kisebb a mozgástere, jóval több kötelék fűzi a pártjához.

Bedő Tamás Fotó: Tésik Attila
– Bár az árvízi védekezéssel foglalkozom elsősorban, azért követtem a választási híreket, és természetesen nagyon örültem, örülök az eredménynek – mondta lapunknak Bedő Tamás csongrádi polgármester, akinek az egyéni választókerületben nem sikerült nyernie Vinczével szemben, az MSZP megyei listájáról azonban bejutott a parlamentbe.

A felvetésre – különös, hogy a napokban többször is a gáton találkozik a fideszes képviselőtársával –, azt mondta, ő is, Vincze is teszi a dolgát, ahogy kell, természetes, hogy együtt dolgoznak a védelemben.

– Részemről nem lesz akadálya annak, hogy együttműködjünk – mondta Bedő. A felvetésre, elképzelhető-e egy olyan metódus, hogy miután Csongrádon megbeszélik a véleménykülönbségeket, a parlamentben és környékén egyformán járnak el, Bedő azt mondta: ezt majd az adott helyzet határozza meg. Az biztos, hogy sok ügyben elsősorban az MSZP-frakció tagjaitól várhat segítséget, és számára nagyon fontos lesz a képviselő-csoportja tagjaival kialakítandó kapcsolat.


Az építés csak 850 alatt folytatható

Akkor lehet folytatni a Tisza gátján a bicikliút-építést, ha az apadó folyó szintje 850 centiméter alá csökken – határozták el az Atikövizig csongrádi szakaszmérnökségén. A korábban született döntés szerint az útépítést 890 cm-es vízállásig lehetett folytatni. Ezután biztosítani kellett az úttükörből a víz esetleges leeresztésének lehetőségét, és fel kellett függeszteni a beruházást. 



Továbbá:
Vizesednek a falak a Belvárosban
Megújul a bútorgyár volt irodaháza Csongrádon
Csongrádnak is van pinceklubja
Megduplázták a városkapu árát
A 4. számú körzet (Csongrád–Kistelek) indulói