Szelevényen még nem költözhetnek vissza Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az állatokkal is törődnek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-28 |

Befejezték a lokalizációs védvonal építését a Tiszazugban, ami megfelelő biztonságot nyújt a településeknek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Befejezték a lokalizációs védvonal építését a Tiszazugban, ami megfelelő biztonságot nyújt a településeknek, ezért Varga Miklós vízügyi helyettes államtitkár azt javasolta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei védelmi bizottságnak, hogy a kimenekített lakosságot engedje vissza házaikba – hangzott el az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) tegnap reggeli értekezletén. Az államtitkár hozzátette, hogy erről a megyei védelmi bizottság elnöke dönthet. Tokár István, a megyei védelmi bizottság elnöke azt mondta: számára a területileg illetékes vízügyi igazgatóság vezetője tehet javaslatot a kitelepítés megszüntetésére.

A vízügyi igazgató közölte vele, hogy leghamarabb akkor él ezzel a kezdeményezéssel, ha a vízszint fél méterrel vagy azt meghaladóan csökkeni fog. Tegnap Sólyom László államfő Kunszentmártonban az árvízi helyzetről és a védekezési munkákról hallgatott meg rövid jelentéseket. – Példás együttműködésben dolgoznak az árvíz ellen védekező szervezetek, és jó volna, ha ez az ország nemcsak a bajban mutatná meg, milyen teljesítményre képes – mondta a köztársasági elnök.

A vásárhelyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület tagjai a csongrádi állatvédőkkel felváltva gondozzák az árvíz miatt kitelepített Szelevényen maradt állatokat. – Jártunk a lakosok nélküli faluban. Több portán találtunk magára hagyott kutyákat, macskákat, illetve szárnyasokat. Vásárhelyről tizenkét zsák állateledelt, valamint kannákban ivóvizet vittünk magunkkal – tudtuk meg az egyesület elnökétől, Dömötör Júliától. A vásárhelyi állatvédők most arra készülnek fel, ha esetleg elönti a falut a víz, akkor elhozzák a mártélyi menhelyre az állatokat.


Továbbá:
Vizesednek a falak a Belvárosban
Plútó októberben újra kezdi, ha kell
Vincze és Bedő együtt a csongrádi gáton
Ötvenéves a csongrádi zeneiskola
Jövőutazás számítógéppel