A Beton és a Hungerit bronzért csatázik Hozzáadás a gyűjtőhöz
Készülnek a helyosztókra

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-24 | Szélpál László

Mindhárom OB I-es Csongrád megyei vízilabdacsapat május elejétől helyosztót vív. A férfiaknál a Szeged Beton VE a harmadik, a Legrand-Szentesi VK pedig a hetedik helyért száll harcba. A nőknél a Hungerit-TopCop Security-Szentesi VK szintén a bronzcsatára készül.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szegedi Betonra (fehér sapkában) komoly erőpróba vár a bronzcsatán Fotó: Karnok Csaba
Egy évvel ezelőtt a Szeged Beton VE sokáig emlékezetes hatalmas küzdelemben szerezte meg története során a második bronzérmet. Akkor az Egerrel csaptak össze, most megint van erre esély, de az is lehet, hogy a Vasassal játszanak majd Hos-
nyánszky ék.

Nincs még ellenfél

– Jobb, egységesebb csapatnak tartom a piros-kékeket, lépéselőnybe kerültek a hevesiekkel szemben, de a csatájuk még tartogathat meglepetést – nyilatkozta Juhász György szakosztály-igazgató. – Egy biztos, bármelyik együttessel is szállunk majd harcba az Euroligában való indulást jelentő harmadik hely megszerzéséért, csalódott ellenféllel találkozunk. Mi viszont ki leszünk éhezve a két győzelemig tartó párharcra, a sikerre. Nem egészen úgy sikerült az évünk, ahogy azt előzetesen elterveztük, abba viszont kapaszkodhatunk, hogy a rangadókra többnyire fel tudta szívni magát a gárda. Nem csak a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy van esélyünk a bronzérmünk megvédésére.

Véres elődöntő

Még nem lehet tudni, hogy a Szeged Betonnak melyik csapat lesz az ellenfele a bronzcsatában. A Vasas–Eger nyolc pontig tartó párharcban a fővárosiak vezetnek 6–4-re, mivel a hét végén 14–10-re győztek a Komjádi uszodában. A meccs után a vendégek mestere, Gerendás György jobb kézzel úgy csapta arcon az őt provokáló hazaiak szakosztály-igazgatóját, Méhes Jenőt, hogy annak ömlött az orrából a vér. Garázdaságért a rendőrség már kihallgatta a trénert, de minden bizonnyal a vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága sem huny szemet az eset felett.

Az 5–8. helyért: FTC–Szolnok 13–8; a nyolc pontig tartó párharcot a Ferencváros 9–1-re nyerte. Az 5. helyért Újpest–FTC, a 7. helyért Szolnok–Legrand-Szentesi VK csatát rendeznek.  
A Beton napi két edzések mellett holnap Pesten az Újpesttel kétkapuzik, és arra is van lehetőség, hogy a hét végén vendégül lássák a lilákat. Aztán május 2-ától következhet a kisdöntő.

A Szolnokot várják

Kevesen gondolták volna, hogy a Legrand-Szentesi VK, akárcsak tavaly, megint a hetedik helyért szállhat majd harcba. Az elmúlt nyáron ugyanis jelentősen változott, gyengült a keret, Horváth Tamásék mégis a nyolc közé verekedték magukat.

– Mi elég könnyedén elvéreztünk az Újpesttel szemben, de a másik ágon is biztos ferencvárosi siker született – állapította meg Berki András, a Legrand fiatal edzője. – Mivel leendő riválisunk, a Szolnok az alapszakaszban előttünk végzett, így velünk szemben ő a kedvezményezett, magyarán, ha szükség lesz harmadik mérkőzés, akkor azt nem Szentesen, hanem Szolnokon rendezik majd. A hazai környezet nem kis előnyt jelent, ezért mondom azt, hogy vetélytársunknak 60 százalék esélyt, magunknak pedig 40-et adok a hetedik hely megszerzésére.

A szentesi pólósok a napi edzések mellett a gátakon is helytállnak, már nem egyszer ők is a többi önkéntessel pakolták a zsákokat. A tervek között szerepel, hogy a héten kétkapuznak majd a Szegeddel. A helyosztó május 3-án indul.

Cél a harmadik hely

Május 6-án és 13-án a BVSC ellen dönti el a Hungerit-TopCop Security-Szentesi VK együttese, hogy melyiküket illeti meg a bronzérem a női vízilabda OB I-ben.

– Jókora kudarccal érne fel, ha nem sikerülne megszereznünk a harmadik helyet – jelentette ki Kocsis István a Hungerit trénere. – Az évadban mind a háromszor a mi győzelmünkkel ért véget a vasutasok elleni találkozó, ez azonban nem azt jelenti, hogy lebecsülnénk őket. Utólag el kell ismerni, illúziókat kergettünk a Dunaújváros legyőzését illetően, kiderült, erre nem volt esélyünk. Nem vallottunk szégyent, de az még mindig bosszant, hogy rengeteg helyzetet elpuskáztunk, riválisunk kapuja előtt gyámoltalanok voltunk.

A szentesiek a napi tréningek mellett, edzőmérkőzéseket is szeretnének vívni a bronztalálkozók előtt. Április 26-án és 27-én a szerbia-montenegrói bajnokság I. osztályában szereplő Vracar Beogradot látják vendégül. A két nap alatt háromszor mérik össze a felek a tudásukat. A belgrádiakon kívül valószínűleg a győriekkel, valamint a helyi serdülő és gyermekcsapattal is kétkapuznak a betegségéből felépült Győri Eszterrel kiegészült hungeritesek.