Nyomtat Bezár
Árvíz
Felgyőnél megcsúszott a Tisza töltése
2006. április 22. 13:56
Egyelőre még nem lehet tudni mekkora kár keletkezett a töltésben
Kattintson ide a videó megtekintéséhez!

Szombaton a déli órákban Felgyő közelében a csongrádi Tisza-hídtól mintegy hat kilométerre ötven méteres szakaszon megcsúszott a Tisza töltése - közölte az érintett védelmi szakasz vezetője a helyszínen.

A töltést folyamatosan terhelni kell, ezért homokzsákokból a töltés lábától kiindulva merőlegesen harmincméteres bordás megtámasztásokat építenek az önkéntesek és a katonák - mondta Ördögh József.

A kritikus gátszakaszra folyamatosan érkeznek az önkéntesek: negyed négykor már több mint ötszáz ember rakta a homokzsákokat, és közel ugyanennyien töltötték azokat a Tisza-híd lábánál kialakított depónál. A gáton folyamatosan érkeznek a traktorok és kisteherautók a zsákokkal, melyeket a csatárláncban álló emberek adogatnak egymásnak a töltés lábához.

A mozgósítás nem sokkal egy óra után kezdődött el a helyi rádión és a televízión keresztül, az önkénteseket különbuszok szállítják a helyszínre. Sokan a védekezéshez szükséges szállítójárműveket ajánlottak fel - mondta Bedő Tamás csongrádi polgármester.

Hozzátette: jelenleg ötven katona vesz részt a munkában, hamarosan 150-200 fő érkezik.


hirado.hu/MTI