Szentesi futsalláz – Beton-örömmel Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-22 | Mádi József

Izgalmas és kiélezett meccsen a szegedi Első Beton örülhetett a futsal NB I megyei rangadóján, amelyen Szentesen 3–2-re nyert Szabó Zsolt csapata.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Feszült figyelem a szentesi kapu előtt Fotó: Vidovics Ferenc
Szentesen futsalláz van. Az NB I-ben jelenleg második Legrand találkozóira rendre 3–400 néző látogat ki a Dr. Papp László-sportcsarnokba, a fiúkat pedig szinte családtagként szeretik a nézők. Az Első Beton elleni, csütörtöki, megyei rangadón a bemutatáskor sorra csak a kereszt- vagy beceneveket sorolták biztatásként a drukkerek. Így aztán Csabi (van belőle nem is egy: például Jerney, Tóth), Keró (Kerepeczky), Csibu (Varga Róbert), Árpi (Szabó) vagy Misi (Bíró), vagy a sérüléssel bajlódó Szasza (Szarvas Zsolt) is kapott egy-két jó szót, utóbbi akkor, amikor alkalmi takarítóként a törlőfával izzadságcseppeket törölt fel a parkettról. Jó dolog, ha valaki érzi: szeretik őt a helyi szurkolók.

Akik bizony mindent tudtak, amit csak lehet a pillanatnyi futsalhelyzetről: egymásnak sorolták a riválisok eredményét (– Nyert a Gödöllő, a Kanárik gárdája viszont kikapott!), már készültek a hétfői alapszakaszzáró meccsre (– A Siklós jön, nyerünk!), valamint tudták azt is, hogy a Beton játékosa, Csúri Csaba a válogatott tagja. A kis irányító (– Jól bánik a labdával, alacsonyan van a súlypontja, mint nekem! – jegyezte meg róla egy helyi drukker) nemcsak a nézőtéren kapott kiemelt figyelmet, hanem Tóth Csaba személyében a pályán is. Ha Csúri lement pihenni, Tóth is lazíthatott. Amint Csúri játékra jelentkezett, a szentesi már ott állt a vonal mellett ugrásra készen. A Legrand taktikája félig bejött, mert ugyan a szegedi labdarúgó szerzett gólt, de az utóbbi mérkőzéseken megszokott formájától elmaradt. Viszont átvette tőle a karmester szerepét Puskás Csaba, aki lévén játszott nagypályán Szentesen, a hazai drukkereknek is csak egyszerűen Pusi volt.

Puskás ugyanis fontos szerepet vállalt abban, hogy a Beton – presztízssikert elérve, és visszavágva az őszi szegedi vereségért – megnyerje a színvonalas, izgalmas és látványos találkozót. Az Első Betonnak a jövő szempontjából jól jött a győzelem, míg ha a Szentes hétfőn úgy tesz, ahogy a szurkolói várják, azaz legyőzi a Siklóst, akkor teljesíti a tervét: másodikként várhatja a rájátszást. A maroknyi Beton-tábor örülhetett, míg Koncz Zsolték még bizakodhatnak.