Mentőhelikopterre pályázik Szentes Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kiskunfélegyháza és Szeged mellett

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-18 | Balázsi Irén

Szentes is pályázik arra, hogy a dél-alföldi légi mentésnek a településen legyen a bázishelye. A Kurca-parti városon kívül még Kiskunfélegyháza és Szeged szeretné elnyerni ezt a státust.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi repülőtér bázisa lehetne a mentőhelikopternek Fotó: Tésik Attila
A szentesi kórház parkjában többször lehetett látni mentőhelikoptert landolni egy-egy sürgős eset alkalmával. A Kurca-parti település pár hónappal ezelőtt pályázatot nyújtott be annak érdekében, hogy a város legyen a dél-alföldi régió mentőhelikopterének a telephelye. Szentesen kívül Kiskunfélegyháza és Szeged szeretné megszerezni ezt a címet. A végső döntést az Országos Mentőszolgálat illetékesei hozzák meg.

Szentes polgármestere, Szirbik Imre lapunk érdeklődésére elmondta: a Kurca-parti település mellett szól a földrajzi fekvése, hiszen onnan nemcsak a Dél-Alföld helységei közelíthetők meg, hanem az országhatáron túl lévő keleti és déli területek is. Félegyházáról a határ menti régiókat már nehezebb elérni, mondta. Ugyancsak kedvező lehet Szentes megítélése szempontjából, hogy van kórházi háttere, benne a korszerű sürgősségi tömbbel. Nem beszélve arról: a vásárhelyi út melletti repülőtér alkalmas repülésügyi bázisnak.

Ezek az adottságok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Szentest jelöljék ki a mentőhelikopter bázisának, tette hozzá.


Továbbá:
A Szentes környéki gátakon a legkritikusabb a helyzet
Ütlegelte az édesanyját
Új teleház segíti a civileket Szegváron
Húsz kilométer csatorna
Nem bonthatják le a szentesi téglagyárat