Minden eldőlhet a vízilabda rájátszásban Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-14 |

Mindkét Csongrád megyei OB I-es férfi vízilabdacsapat hazai környezetben száll medencébe. A Szeged Beton VE a Domino-BHSE-t, a Legrand-Szentes pedig az Újpestet fogadja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szeged Beton VE az elődöntőben csatázik a Domino-BHSE-vel. A szerdai találkozót 10–3-ra veszítették el Munkácsyék úgy, hogy riválisuk három negyedet követően már 8–0-ra vezetett. Vajon milyenek a szombati esélyek?

– Szerdán már az előjelek sem kedveztek nekünk – mondta Gyöngyösi András, a Beton edzője –, hiszen Varga és Komlósi sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, Mészárost és Lehmann-t pedig cserével végleg kiállították. A Domino viszont bombaformában vízilabdázott, készül a Pro Recco elleni Euroliga-meccsre, azon dől el, hogy bejut-e a Final Fourba. El kell felejtenünk ezt a találkozót, és most már arra kell összpontosítanunk, hogy szombaton a világ egyik legjobb csapata ellen játszunk, amely egyre „élesebb", egyre jobb formában van. Nem szabad elkövetnünk még egyszer ugyanazt a hibát, mentálisan, fejben ott kell lennünk. Remélem sikerül – meglátjuk, ez mire lesz elég.

A sérültek közül Varga Péterre valószínűleg nem számíthat Gyöngyösi
Jegyzőkönyv

Újpest–Legrand-Szentesi VK 12–4 (5–2, 2–2, 1–0, 4–0). OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 5–8. helyért, első találkozó. Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. Vezette: Marjai, Dodog. Újpest: Pelle – KOVÁCS R. 4, Dávid, Varga T. 2, REGŐS 3, Suti, Somogyi 2. Csere: Benczúr 1, Deme, Gergely, Debreczeni, Máthé, Zoufal, Áts (kapus). Edző: Petrovics Mátyás. Szentes: Horváth T. – Torday 3, Szabó N. 1, Németh, Juhász, Plézer, Vígh. Csere: Döbrössy, Gábor, Papp, Józsa, Herczeg, Szabó T. Edző: Berki András. Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 5/1. Ötméteresből: 2/1, ill. 2/0.  
edző. A nyolc pontig tartó párharc állása: 6–0, a Domino-BHSE javára.

A Legrand-Szentesi VK az 5–8. helyért folyó rájátszásban érdekelt, és szerdán 12–4-re (a még nem közölt jegyzőköny a keretesben) kapott ki az Újpesttől. Harmincszázalékos koncentrá-
cióval.

– Megint kiütközött rajtunk a Szentes-tábla-effektus – közölte Berki András, a Legrand trénere –, vagyis ahogy elhagyjuk a várost, úgy érezzük, nekünk ezerszer nehezebb vagy lehetetlen győznünk. Ezt egyes esetekben már sikerült levetkőznünk, de nagyobb, nevesebb együttesek ellen még ez nyomaszt bennünket. Félreértés ne essék, Újpesttől nem szégyen kikapni, még itthon sem, jobb csapat, pár klasszis pólóssal. Persze nem a vereségre készülünk, de engem jelenleg az eredménynél jobban érdekel a mutatott játék képe. Ha jobban koncentrálunk – és minden ezen múlik! –, akkor egy közönségszórakoztató, jó meccset játszhatunk.

A nyolc pontig tartó párharc állása: 6–0, az Újpest javára.