Szirbik Imre, 5-ös körzet Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-11 |

Szentes polgármestere, az MSZP-s Szirbik Imre 1994 óta vezeti a várost, az országgyűlési képviselő-választáson azonban most először indult.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az előző ciklusban ugyanis a jelölések idején tárgyalta a bíróság annak a Szenteshús Kft.-nek az ügyét, amelynek Szirbik a rendszerváltozást követő években gazdasági tanácsadója volt. Személye elleni támadásnak értékelte lapunk érdeklődésére az akkori pert, amelyért – mint fogalmazott – a 21. század elején kihirdetett politikai ítéletek egyikét kapta. Most viszont az első fordulóban legyőzte vetélytársát, a fideszes Farkas Sándort. Szirbik nagyon szorosnak nevezte az eredményt, köszöni a bizalmat, ám azokét is szeretné kiérdemelni, akik nem rá szavaztak.

A listáról szintén a parlamentbe került Farkas Sándorral Szirbik kész az együttműködésre, hozzátéve: ő eddig is nyitott volt erre, ám a fideszes politikus ez idáig csak háromszor lépte át a polgármesteri iroda küszöbét. Szirbik Imre szerint jó, hogy a választókerületből ketten is bejutottak az országgyűlésbe, mert ez nagyobb esélyt jelent a kistérség lakói számára. A polgármesteri és a képviselői tisztség ellátásáról azt mondta: reméli, van olyan széles a válla, hogy elbírja.