Későn nyitottak hajrát a szentesi pólósok Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-11 |

A női vízilabda OB I elődöntőjének első mérkőzésén vereséget szenvedett a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK a címvédő Dunaújvárosi Főiskola otthonában. A Duna-partiaknak már csak egy győzelem hiányzik a fináléba kerüléshez.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
OB I-es női vízilabda-mérkőzés, elődöntő. Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Martinovics, Rüll.
Dunaújváros: BRÁVIK H. – BENKŐ N. 3, Szűcs, Primász 2, Brávik F. 1, ZANTLEITNER 4, Benkő T. 1. Csere: Zsámbok, Varga, Poszkoli, Bódi. Edző: Mihók Attila.
Szentes: Döme – SIPOS 2, Huszka, MOLNÁR A. 2, Szremkó, TÓTH A. 2, Dunderski. Csere: Dalmády Sz. 1, Szabó X. Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 11/2.
A nyolc pontig zajló rájátszás állása: 6–0 a Dunaújváros javára.

A válogatott olaszországi edzőtáborában megsérült Bujka Barbara hiánya növelte a meglepetésre készülő szentesiek esélyeit. Tóth Andrea góljával vezettek is, de utána a hazaiak következtek, méghozzá háromszor is. A forduláskor már 6–3-ra vezetett a címvédő. A vendégek védekezése nem volt rossz, viszont támadásban nem sikerült maradandót alkotni.

Főleg a centerjátékot erőltették, de ezúttal ez nem bizonyult hatásosnak.
Tóth Andrea a legjobb

A Szentes legjobbjának a válogatott Tóth Andrea bizonyult. Szerzett két remek gólt, sokat úszott, jól védekezett, és még a centerposzton is megállta a helyét.  
Szerencsére több lett a mozgás, ezáltal masszívabbnak tűntek a Csongrád megyeiek. Az ellenfél kapuja előtt viszont továbbra is sok volt a bizonytalanság, a kapkodás, ezt pedig a rutinos rivális könyörtelenül kihasználta. A legnagyobb különbség a negyedik negyed elején alakult ki, ekkor 10–5 állt az eredményjelzőn. A hajrá viszont a Kurca-partiaké volt, előbb Sipos Edit duplázott, majd a találkozó utolsó találatát a juniorválogatott Dalmády Szandra jegyezte, 11–8.

Kocsis István: – Gratulálok az Újvárosnak. Azért nyert, mert több akciógólt szerzett, mert kihasználta a hibáinkat.

Csütörtökön 17 órakor a szentesi ligeti uszodában megint összecsap a két csapat. Szremkó Krisztináéknak ez az utolsó esélyük, mert, ha ismét Primászék győznek, akkor marad a kisdöntő.