Akik nem mentek el tegnap választani Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesiek egy része inkább piacozott

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-10 | Balázsi Irén

A szentesi zöldségpiacon beszélgettünk tegnap olyanokkal, akik nem mentek el szavazni, inkább portékáikat árulták vagy vásárolgattak. Az egyik vevő azt mondta, a melósnak teljesen mindegy, ki nyeri a választást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vasárnap a szentesi zöldségpiacon Illusztráció: Vidovics Ferenc
Fáj a lábam – mondta egy idős asszony a szentesi piacon tegnap délelőtt, amikor azt kérdeztük tőle: elmegy-e szavazni. Majd dühösen hozzátette: – Hagyjon már engem békén, ez folyik a vízcsapból is, telefonon is hívják az embert. Mi változna, ha elmennék? – förmedt még ránk, mielőtt a kerékpárjára rakta a csomagjait. Azt már egy férfi üvöltötte: „Menjen a fenébe, ne agitáljon!", s megpróbált kitessékelni a piacról. Egy csongrádi árus viszont készségesen szóba elegyedett velünk, bár a nevét nem árulta el. Ő mindenesetre nem ment el választani, mert – mint mondta – „ezek nem érdemlik meg". Tisztában van azzal, hogy hány jelölt van, hiszen követi a politikát. A kis pártok szerinte nullák, az MDF-nek nem sok jövőt jósol a termelő. Hogy mégis mit adna a győztesnek a porté-
káiból? „Hagymát, hadd egye, de mást nem kap hozzá."

Azt egy asszonyság sorolta mérgesen: magánügy ez, mint a vallás, hogy elmegy-e szavazni. Másvalaki úgy reagált, nem érdeklik őt ezek a dolgok, mit kell ezen vitatkozni. „Próbáljon csak valaki ötvenezerből megélni!" – szitkozódott.

Portékáit kínálta Szalkai István, aki bevallotta, hogy nem megy el szavazni, mert nem foglalkozik ilyesmivel. Ennek ellenére tisztában van azzal, hogy két párt jöhet számításba. – Én munkásember vagyok, de ezek kapitalisták – magyarázta. Szerinte az egyik többet ígért, mint a másik, ám mindkettőnél arra megy ki a játék, hogy az ő zsebük teli legyen. Pedig az embereknek is hagyhatnának valamit. – Akkor elmennék szavazni – állította Szalkai István –, ha az országgyűlési képviselők fizetését mi állapíthatnánk meg.

A nyugdíjas marós, Kiss Ferenc a keleti bölcsekhez hasonlította Gyurcsány Ferencet, Kuncze Gábort és Orbán Viktort, hozzátéve: „de ők zsiványok." A férfi egyébként nem ment el választani, de úgy van vele, hogy a melósnak mindegy, ki nyeri meg a választást, egyre rosszabb lesz a sorsa. Azt hiányolta a kampány időszakában, hogy senki sem merte kimondani: most rabszolgatartó társadalom van.


Továbbá:
Szakadék Szeged és Szentes között
Tömegek csodálták Mednyánszkyt
Tízéves a szentesi hitelszövetkezet
Bozóki András is keveset olvas
Ritkán csaphatnak össze az érvek