Szeged: megmaradt az esély Hozzáadás a gyűjtőhöz
Győzelmével nyolc közé jutott a Legrand-Szentes

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-03 |

A férfi vízilabda OB I 21. fordulójában mindkét Csongrád megyei csapat nyert: a Legrand-Szentesi VK a Pécs gárdáját, a Szeged Beton VE a BVSC-t győzte le. A Beton esélye megmaradt a négybe jutásra, mivel a Vasas 10–7-re legyőzte az Újpestet. Szerdán jöhet a Fradi.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
BVSC - Szeged Beton VE 7-11
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Szőnyi úti uszoda, 200 néző. Vezette: Székely, Vojvoda.
BVSC: Labancz – SZŰCS 2, Persely 1, Ambrus 1, Szabó G., Balatoni, Németh Zs. 1. Csere: Kaszper, Csente 1, Kriszt 1, Fábry, Simon, Zsoldos. Edző: Vincze Balázs.
Szeged: BARÁT – MÉSZÁROS 2, Kádár 1, Komlósi, Vukanics 1, Hosnyánszky 3, LEHMANN 2. Csere: VARGA P. 2, Molnár P., Tóth L., Éles. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 8/4. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Sok választása nem volt a Szegednek, mint hogy legyőzze a BVSC-t. Normál körülmények közepette ennek nem lett volna szabad problémát okoznia, de ismerve a gárda utóbbi egy hónapos szereplését, a két pont begyűjtése azért nem ígérkezett egyszerű feladatnak.

A kezdés mindenesetre ezt igazolta. Három perc játék után 2–0-ra a vasutasok vezettek, sőt: a negyed végeztével is 4–2 állt az eredményjelzőn. Szerencsére a második negyedben jókora fordulat állt be a mérkőzés menetében, a fordulás előtt nem sokkal Lehmann találatával először vezetett a Beton, 5–6. Innentől kezdve végig tartotta hol egy-, hol pedig kétgólos előnyét a Szeged, de ez nem jelentette azt, hogy akár egyetlen másodpercre is megnyugodhattak volna Varga Péterék. Erre csak a záró nyolc percben került sor. Nem adta fel a BVSC, de ekkor már végképp nem tudott mit kezdeni az ellenfél nagyobb tudásával. Vukanics és Hosnyánszky góljaival már majdnem reális eredmény született. Majdnem, hiszen a Beton ennél sokkal jobban is tud játszani, de ezen az estén kizárólag a két pont megszerzésén volt a hangsúly.

Gyöngyösi András:
– Örülök a győzelemnek, ezúttal valamivel jobban pólóztunk, majd meglátjuk, hogy ez mennyit ér.

Legrand-Szentes - Pécs 10-7
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes ligeti uszoda, 500 néző. Vezette: Fekete, Marnitz.
Szentes: HORVÁTH T. – Szabó N. 1, Torday 1, Németh D. 1, JUHÁSZ ZS. 1, PLÉZER 3, Vígh 2. Csere: Gábor, Papp G., Józsa 1, Döbrössy, Herczeg, Szabó T. Megbízott edző: Pengő László.
Pécs: Kósz – Bóbis 1, Petőváry 1, ÁGNER 2, Barba, Kéri, SZELES 1. Csere: Surányi, Kollár 1, Lukács 1. Edző: Ambrus Tamás.
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 14/2. Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1.

A szentesiek örörme. Fotó: Vidovics Ferenc
A nyolc közé jutás miatt hatalmas tétje volt a találkozónak. A hazaiak csodás első negyedet produkáltak, egyszerűen tarthatatlannak bizonyultak. Ötször vették be az olimpiai bajnok Kósz kapuját, míg a másik oldalon Horváth Tamás szinte megbabonázta a
pécsieket. Az 5–1-es vezetés után a játékvezetők a vendégek „pártjára" álltak, Petőváryról egymás után szórták ki a szentesieket, de ez sem segített a Baranya megyeieken. Lelkes és agresszív volt a Legrand, nem engedte magához közel a minden trükköt bemutató, de ezúttal kevésnek bizonyuló Pécs együttesét.

Pengő László: – A csapat fel tudott nőni a feladathoz. Gratulálok!


Továbbá:
BL-győztes a Ferroép-Szeged
Nem történt szegedi csoda
Szerb edzője lesz a Picknek
Közel jártak a csodához
Szeged Beton VE: a négy közé jutás a tét