Nem történt szegedi csoda Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Legrand-Szentes simán hozta a kötelezőt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-01 | Szélpál László

A Legrand-Szentes 15-8-ra nyert a Neptun ellen a férfi vízilabda OB I-ben. A Szeged Beton 11-7-re kikapott a rangadón a Vasas otthonában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vasas - Szeged Beton VE 11-7
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Komjádi uszoda, 300 néző. Vezette: Németh, Fekete.
Vasas: NAGY V. – HEINRICH 2, Kuncz, Varga Dániel 1, VARGA DÉNES 2, Steinmetz B. 1, Steinmetz Á. 1. Csere: Kállay 1, Mátyás 1, VINDISCH 2, Kelemen, Zentai. Edző: Földi László.
Szeged: Barát – Mészáros 1, Kádár, KOMLÓSI 2, Vukanics 1, Hosnyánszky, Lehmann 1. Csere: Varga P. 1, Molnár P., Tóth L., Éles 1, Munkácsy, Vincze Zs., Tóth (kapus). Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 9/5.

Hiába védekezett Éles. Fotó: Gyenes Kálmán
Az izgalmak nem a mérkőzésen, hanem már jóval korábban elkezdődtek. Totális káosz uralkodott a főváros útjain, ennek lett áldozata a Szeged Betont szállító autóbusz. A péntek délutáni csúcs, valamint a rakpartok lezárása miatt a Budapest táblát követően jó 70 percbe telt, amíg Komlósi Péterék a Komjádi uszoda előtt leszállhattak a járműről.

Olyan szempontból nem kezdett rosszul a Szeged, hogy a hazaiak első két támadását könnyedén hárította. Sajnos a harmadikat már nem: Varga Dénes 8 méterről talált Barát kapujának jobb oldalába.

Szerencsére a válasz sem késett soká, Lehmann használt ki egy fórt, a probléma abból adódott, hogy a másik oldalon ugyanígy tett Steinmetz Ádám is. A 6. percben már 3–1 állt az eredményjelzőn. Ötletesebb volt az angyalföldi együttes játéka, arról nem is beszélve, hogy Nagy Viktor kapus formája sem romlott egy jottányit sem az utóbbi hetekhez képest. Az emberben már ekkor önkéntelenül felmerült a kérdés: hogy lesz ebből szegedi pontszerzés?

A második negyed elején Varga Dániel megszerezte szokásos nagy gólját mintegy jelezve a Betonnak, fölösleges reménykednie. A találat után Gyöngyösi András edző Tóth Ivánt küldte be Barát helyett a kapuba, de ez sem segített. A különbség csak nőtt, ekkor a játék minden elemében jobb volt a Vasas. Öt-egy után viszont a vendégek percei következtek, Vukanics előnyből kozmetikázott az eredményen, majd Komlósi húzása is a hálóban kötött ki, 5–3. Az a néhány szegedi szimpatizáns, aki helyet foglalt a lelátón, ekkor arra gondolhatott: hátha ez lendületet ad a folytatásra.

Elkapta a fonalat a Beton, Mészáros sorozatban már a harmadik gólját szerezte a vendégeknek, 5–4. Na, ez már az a Szeged volt, amelyik korábban oly sok örömöt szerzett szurkolóinak. Elbizonytalanodott a Vasas, ezt a zsinórban kihagyott négy emberelőnyös helyzete is mutatta.

A hazaiak önbizalmát előbb Varga Dénes, majd Németh játékvezető állította vissza. Az ifjú tehetség gyönyörűen ejtett, a bíró pedig túlságosan szigorúan cserével végleg kiállította Kádárt. Végérvényesen eldőlt a két pont sorsa, a kijelentést csak megerősítette, hogy Hosnyánszky előnyből a blokkba, Vindisch viszont a bal felső sarokba bombázott. Öt perccel a vége előtt már csak annyi feladata maradt a Szegednek, hogy olyan hajrát produkáljon, mely után emelt fővel mászhat ki a medencéből. Ez sikerült, de most minden azon múlhat, hogy a Vasas az Újpestet is legyőzi-e vasárnap.

Gyöngyösi András: – Sok elkerülhető gólt kaptunk, de ha 6–4-nél a játékvezető nem ítél számunkra kedvezőtlenül, akkor szorosabb lehetett volna a mérkőzés.

Vasárnap a Gyöngyösi-fiúk a BVSC vendégeként csobbannak medencébe.


Legrand-Szentes - Neptun 15-8
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés, Szentes, 400 néző. Vezette: Bátori, Fűzesi.
Szentes: Horváth T. – SZABÓ N. 6, Torday, Németh 1, JUHÁSZ 4, Plézer 1, Vígh. Cserék: Gábor 1, Papp 1, Józsa, Döbrössy, Létay, Szabó T 1. Edző: Pengő László.
Neptun: Kovács – Szilágyi 1, Sármezei, Szota 1, LUDÁNYI 4, dr. Halász 1, Földesi. Cserék: Dobricza, dr. Helembai, Nemes, Balla, Ábel 1. Edző: Beszédes Csaba.
Emberelőnyből: 3/2, ill. 5/2. Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1.

„Új" edző ült a hazai kispadon. No nem kell megijedni, nem történt edzőváltás a Legrand együttesénél, Berki András eltiltás miatt nem ülhetett a padra. A helyettes, Pengő László volt.

Nem kezdett jól a Szentes, igaz, a Neptun kőkeményen védekezett, és ez igazán nem ízlett a Kurca-parti pólósoknak. Szerencsére az első két negyed gyengébb hazai produkciója után feljavult a Szentes védekezése. Érdekes, Torday kiállítása után kezdett el jól pörögni a Szentes. A játékvezetők víz feletti ütésért parancsolták ki a vízből a hazaiak egyik legjobb játékosát. Igaz, rajtuk kívül nem sokan látták így ezt az esetet.

Ezután beindult a Szentes, Szabó és Juhász gólversenyt rendezett egymás között. Végül Szabó nyert, hatszor vette be a vendégek kapuját. A vége biztos szentesi győzelem, 15–8, jöhet a vasárnapi (18 óra) újabb hazai meccs, a Pécs elleni rangadó, amelyen a szurkolók segítsége sokat jelenthet.

Pengő László: – Azt hittem, hogy kényelmesebb lesz a kispad.


Továbbá:
Szerb edzője lesz a Picknek
Közel jártak a csodához
Szeged Beton VE: a négy közé jutás a tét
Megint győzött a Pick
Igazi sikersztori íródik Szentesen