Két év börtönt ért a két ökölcsapás Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-30 |

Két év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a szentesi férfit, aki két évvel ezelőtt ittas állapotban megütötte ismerősét. A megvert férfi belehalt a sérüléseibe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A nyugdíjas, büntetlen előéletű Német Lajos jól ismerte B. Mártont: gyakran adott neki különböző alkalmi munkákat. 2004. október 29-én is meglátogatta B. Márton Németet, egy szomszéddal együtt inni kezdtek. Eközben a vendég rátámadt Német Lajosra és a szomszédra, összevesztek. dulakodtak, végül Német Lajos legalább kétszer ököllel arcon ütötte B. Mártont, aki a földre esett, több bordája és az orrcsontja is eltörött. A rendőröket Német értesítette. A mentők a sértettet kórházba vitték, ahol gyógyulása érdekében „megcsövezték a mellkasát". A csövet azonban B. Márton kitépte magából, ezért a műtétet másnap újra végre kellett hajtani.

A szakszerű orvosi ellátás ellenére a férfi november 2-án meghalt.
A megyei bíróság ezután halált okozó testi sértés miatt bűnösnek mondta ki Német Lajost. A fellebbezés után azonban az ítélőtábla úgy látta, a végrehajtás felfüggesztése nem indokolt. Így a szentesi férfi két év szabadságvesztést kapott, emellett két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.