Tárgyalás a szegedi Ítélőtáblán
Dátum: Március 27, hétfő, 17:05:44
Téma: Friss hírek...


Halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2005. november 15-én N. L. szentesi vádlottat, s ezért 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás érdekében nyújtott be fellebbezést.

A nyugdíjas, büntetlen előéletű vádlott lakóhelyére rendszeresen bejárt alkalmi munkát végezni B. M. sértett, aki italozó életmódot folytatott.

2004. október 29-én is felkereste a sértett a vádlottat, s egy szomszéd társaságban italozni kezdtek. Az alkoholfogyasztás során a sértett agresszívan lépett fel, mind a vádlottal, mind a velük italozó szomszéddal szemben. A vádlott és a sértett szóváltásba keveredett egymással, s ez tettlegességig fajult. A vádlott legalább kétszer ököllel arcon ütötte a sértettet, ki a földre került, s több bordája és az orrcsontja is eltört.

Miután a vádlott a bántalmazást abbahagyta, értesítette a rendőröket. A mentőszolgálat a sértettet beszállította a szentesi kórházba, ahol a sértetten mellkas-csövezést hatottak végre. Azonban ezt a sértett kitépte, s ezért ezt október 30-án meg kellett ismételni. B. M. a szakszerű orvosi ellátás ellenére 2004. november 2-án elhalálozott.





A cikk tulajdonosa: PROMENAD.HU - a vidék hírportálja
http://www.promenad.hu/

A cikk webcíme:
http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=33289