Bosszút forral a Szeged Beton VE Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-24 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának 19. fordulójának szombati fordulójában a Szeged Beton VE a Szolnokot látja vendégül, míg a Legrand-Szentesi VK a Ferencváros otthonában ugrik vízbe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem várt, kínos vereséget szenvedett a Szeged Beton VE a megyei rivális Legrand-Szentesi VK otthonában. A mínusz két pont azt eredményezte, hogy Tóth Lászlóék a negyedik helyről lecsúsztak az ötödikre. Az alapszakaszból mindösszesen négy forduló van hátra, amennyiben Komlósi Péterék ott akarnak lenni az elődöntőben, többet már nem hibázhatnak.

– Videón visszanéztük a találkozót, kiértékeltük, ezzel pedig le is zártuk az elmúlt heti fiaskót – mondta Gyöngyösi András edző. – A csapat túltette magát a vereségen, mondjuk mást nem is tehetett, sportemberek vagyunk, ez pedig nem engedi meg, hogy siránkozzunk. Le kell győznünk a Szolnokot! A visszavágás vágya is fűt bennünket, hiszen decemberben egy pontot (9–9) ott hagytunk a Damjanich uszodában. Arról nem is beszélve, hogy a legutóbbi bajnokságban is csak 6–6-ot értünk el szombati vetélytársunk otthonában. Erősebbek, jobbak vagyunk, de ez csak akkor realizálódik, ha minden egyes pólósunk maximálisan odateszi magát. Jó lenne, ha magabiztosan hoznánk a számunkra kötelező győzelmet, akkor nagyobb önbizalommal utazhatnánk fel jövő pénteken a Vasashoz. De az a mérkőzés még messze van, egyelőre nem a piros-kékekre, hanem a Szolnokra készülünk teljes erőbedobással.

Felemás magyar euroligás negyeddöntő

A férfi vízilabda Euroliga-negyeddöntő első találkozóján a két magyar csapat közül a Vasas remekelt, viszont a legutóbbi döntős Domino-BHSE háromgólos vereséget szenvedett. Eredmények: Vasas–Savona (olasz) 6–5, gólszerzők: Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Mátyás, ill. Kásás T. 2, Sapics, Mistrangelo, Rizzo. A visszavágót 19-én rendezik Savonában. Pro Recco (olasz)–Domino-BHSE 11–8, g.: Madaras 4, Szívós 3, Bettini, A. Calcaterra, Angelini, Sottani, ill. Molnár T. 3. Kiss G., Benedek 2-2, Vári. A Kőér utcai visszavágót április 22-én rendezik.

A Szeged a legerősebb összeállításban fogadhatja a másik Tisza-parti gárdát, hiszen Mészáros István dereka rendbejött, Barát Ferenc, Hosnyánszky Norbert és Kádár Kálmán pedig meggyógyult.
Berki András, a Szentes edzője szerint szó nincs róla, hogy tanítványai elszálltak volna maguktól a Szeged legyőzése miatt.

– Átbeszélgettük a mérkőzést, túlzás lenne azt állítani, hogy ezen eufórikus hangnem uralkodott. Természetesen mindenki nagyon örült a sikernek, de azzal is tisztában volt, hogy bőven akadt hiba a játékunkban. Az volt a szerencsénk, hogy ezeket a Szeged nem tudta megtorolni.
A Legrand szerdán Szolnokon járt edzőmeccsen, amely meglehetősen jól sikerült számára.

– Semmi jelentősége nincs neki, a tesztmérkőzésekből óriási hiba lenne kiindulni – magyarázta a tréner. – A Fradi ellen kell majd megmutatnunk. Pengő László kollégámmal egyeztetve azt találtam ki, hogy a Népligetben kockázatos taktikával rukkolunk majd elő. Ebben benne foglaltatik, hogy akár meglepetést is okozunk, pontot netán pontokat szerzünk, de az is, hogy beleszaladunk egy kiadós pofonba. Reszkírozunk. Különösen azt fogom majd a fiúk agyába vésni, hogy nem szabad a kelleténél jobban tisztelniük a fradistákat.

A Legrandnál kérdéses Döbrössy Viktor játéka, a pólósnak a Szolnok elleni edzőmeccsen felrepedt a bal oldali szemöldöke. Vígh Róbertnek is fáj a keze, de ő biztosan ott lesz a medencében.