Szentesen négyen folytatják a versenyt Hozzáadás a gyűjtőhöz
Ennyien adtak le elegendő érvényes ajánlószelvényt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-22 | Blahó Gabriella

Négy országgyűlési képviselőjelölt közül választhatnak április 9-én a szentesiek és a falvakban élők. A Fidesz, az MSZP, a Munkáspárt és az SZDSZ favoritja adott le elegendő kopogtatócédulát, míg a MIÉP–Jobbik jelöltje visszavonta jelölési kérelmét. Az MDF-es szerint nem illik a demokráciához a cédulákért való házalás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A demokrata fórum jelöltje, Dóczi Margit állítása szerint nem gyűjtötte, csak elfogadta a kopogtatócédulákat. 581-et kapott. Fotó: Tésik Attila
Négy párt adott le elegendő érvényes ajánlószelvényt a hivatalos jelöltséghez. A helyi választási bizottság időben utolsóként megszámlálta a MIÉP–Jobbik-os Pető Lászlóné ajánlószelvényeit is, az eredmény kevesebb volt a szükséges hétszázötvennél, a jelölt ezek után visszavonta a nyilvántartásba-vételi kérelmét. Így négy hivatalos jelölt indul az 5-ös számú körzetben a 2006-os országgyűlési választásokon – közölte Sztantics Csaba, a választási iroda vezetője. Farkas Sándor jelölésére első körben ezer cédula érkezett, később a fideszesek még ezerötszázat juttattak el a bizottsághoz.

Szirbik Imre támogatására a hivatalos jelöléshez előbb ezeregyszáz ajánlószelvényt adtak le, utóbb a szocialisták ezt megtoldották háromezerrel. Pap Imre, a Munkáspárt jelöltje 800 cédulával nevezett, Gombos András, a Szabad Demokraták Szövetségének színeiben 900 ajánlószelvénnyel tette hivatalossá indulását. A határidő után a pártokhoz érkezett kopogtatócédulákat a szabályok szerint meg kell semmisíteni, s erről jegyzőkönyv is készül.

A többi, szelvényt gyűjtő jelölt azért nem szerepel a hivatalos jelöltek sorában, mert nem rendelkeznek a szükséges mennyiségű cédulával.

Egyikük, Dóczi Margit az MDF színeiben szeretett volna szerepelni a szavazólapon. Mint mondta, nem gyűjtötte, csak elfogadta az ajánlószelvényeket, állítása szerint 581 cédula birtokosa. Szerinte a kopogtatócédulákért házalni a demokráciától idegen dolog, a fórumos tapasztalatai szerint más pártok gyűjtése során sérült a választót megillető önkéntesség.

A megszólaló korábban Csanádpalotán és Nagytőkén dolgozott jegyzőként, illetve tagja volt a szentesi képviselő-testületnek is. Azt mondja, a demokrácia legalacsonyabb szerveződési szintjén, a helyi önkormányzatoknál hasznos tapasztalatokat szerzett, mindezt hasznosítani szerette volna országgyűlési képviselőként, azonban ma a nagy pártok formálják a politikai helyzetet. Megfogalmazta: reméli, hogy választók április 9-én a kínálatból elsősorban emberre, és nem pártra szavaznak.


Továbbá:
Elfogták a robbantással fenyegető fiatalokat
Megváltozott az egykori rendelő belseje Szentesen
Visszakérnék a középiskolákat
Szentest illeti a Petőfi Szálló
A megye szerint Borzi adatokat manipulált