Példát mutatott a Szentes Hozzáadás a gyűjtőhöz
Legrand Szentes - Szeged Beton VE 7-4

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-20 |

A szentesi B közép jóvoltából fergeteges hangulatban indult a meccs. Sokáig csak a két csapat kapusa, Horváth Tamás és Barát Ferenc jeleskedett, parádés védéseiknek köszönhetően az első gólra tíz másodperc híján négy percet kellett várni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand Szentes - Szeged Beton VE 7-4
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Marjai, Székely Z.
Szentes: HORVÁTH T. – TORDAY 2, Szabó N., JUHÁSZ ZS. 2, Németh D., VÍGH R. 2, Plézer. Csere: Papp G. 1, Józsa, Döbrössy, Szabó T. Edző: Berki András.
Szeged: Barát – Molnár P., Kádár 2, Komlósi, Vukanics, Hosnyánszky 1, Lehmann. Csere: Varga P. 1, Tóth L., Éles. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 3/3, ill. 11/2. Ötméteresből: 2/1, ill. –.

Fotó: Vidovics Ferenc
A Csongrád megyei presztízscsata előtt a hazai klub vezetői virágcsokorral köszöntötték az 50. OB I-es találkozóján vízbe szálló Németh Dánielt. A vendégek valószínűleg úgy gondolták, ez lesz majd a meccsen az utolsó örömteli szentesi esemény. Elvégre minden amellett szólt, hogy ha nem is magabiztosan, de azért megszerzik a számukra oly fontos két pontot. Hiszen a forduló előtt öt hely és tizenkét pont választotta el egymástól a feleket. A betonosok csak azzal nem számoltak, hogy a Legrandnak is eszeveszettül kell a győzelem – a házigazdák ugyan nem a négy közé igyekeznek, de a nyolcban mindenképpen ott szeretnének lenni.

Vezetett a Beton

A szentesi B közép jóvoltából fergeteges hangulatban indult a meccs. Sokáig csak a két csapat kapusa, Horváth Tamás és Barát Ferenc jeleskedett, parádés védéseiknek köszönhetően az első gólra tíz másodperc híján négy percet kellett várni. A találatot előnyből Kádár szerezte, vezetéshez juttatva ezzel a derékproblémája miatt Mészárost nélkülöző Szegedet. Így nem volt balkezese a Betonnak, de a második negyed elejéig ebből még nem származott különösebb baja. Ha nem is sziporkáztak a vendégek, de pontosan tették a dolgukat: Varga P. átlőtte a szentesi zónát, Kádár a második emberfórt is gólra váltotta, és Hosnyánszky jobb keze is villant egy nagyot. A másik oldalon Vígh használta ki az első hazai előnyt, a másodikat pedig Juhász Zs., 2–4.

A rangadó után mondták

Horváth Tamás: – Nagyon féltem a meccstől, hiszen a szokásosnál nagyobb különbség mutatkozott a két csapat között. Legalábbis papíron. Bebizonyítottuk, hogy több van bennünk, és ezt elsősorban óriási akaraterőnknek köszönhetjük.
Juhász Zsolt: – A közönség fantasztikus volt, azért nyertünk, mert mi kevesebbet hibáztunk. A Szeged, ha csak helyzetei felét értékesíti, győzhetett volna.
Plézer János: – Elrontottam a büntetőt, egyszerűen kicsúszott a labda a kezemből. Be akartam dobni, nem azért esett ki, mert a Szegedben több barátom is játszik.
Komlósi Péter: – Semmi normális nem jut eszembe. Sajnos már lassan megszokottá válik, hogy kikapunk Szentesen...
Molnár Péter: – Ürességet érzek... Gratulálok a Szentesnek.

Feléledt a Legrand


Ennél az állásnál a 11. percben járt az óra. Ha ekkor valaki azt mondja, hogy a Szeged a hátralévő közel húsz percben képtelen lesz bevenni Horváth kapuját, azt még a legelvakultabb Kurca-parti drukkerek is körberöhögték volna. Addig is jól védett a szentesi kapus, de amit a folytatásban művelt, az maga volt a csoda. Mintha nem is kettő, hanem legalább nyolc keze lett volna, a lényeg a lényeg: fogott, mint a festék. Magabiztossága, elképesztő bravúrjai lelkiekben felhozták a többieket is. A fordulásig a Berki-legénység utolérte a Szegedet, ehhez az kellett, hogy Torday értékesítse a Szabó N. által kiharcolt büntetőt, valamint hogy a Pécs elleni meccs hőse, Papp Gábor hatalmas gólt ragasszon Barát kapujának bal felső sarkába, 4–4.

Meglepetés

Gyöngyösi edző, a Szeged mestere mindennel próbálkozott: sűrűn cserélgette centereit, Éles is több szerephez jutott, de az istennek sem tudták Horváth mögé juttatni a labdát. Pedig rengetegszer támadhattak emberelőnyben, de mintha meg lettek volna babonázva. Már sokadik fórjukat hagyták kihasználatla- nul, amikor egy középkorú szentesi férfi a következőt találta mondani: „A Szegedből akkor lesz klasszis csapat, amikor belőlem szűz lány". Megérezte a Legrand a „vér szagát", játékosai nem ismertek elveszett labdát, úgy küzdöttek, mintha az életük múlott volna ettől a meccstől. A hatalmas harcba azért finomságot is belecsempésztek: Juhász Zs. 8 méterről ejtett csodálatos gólt, majd Vígh R. 9 méterről lepte meg Barátot, 6–4. Felidéződni látszott a két csapat legutóbbi szentesi mérkőzése, amikor is az esélytelenebb Szentes 7–5-re legyőzte a későbbi bronzérmest. Erre most – Torday bombájával – még egy lapáttal rá is tudtak tenni a házigazdák, 7–4.

Naná, hogy zúgott a „Szép volt, fiúk!" a ligeti uszodában, tényleg megérdemelték a dicséretet Szabó Nándorék. Az viszont érthetetlen, hogy az a Szeged, amelyik idegenben legyőzte az FTC-t, az Újpesttől három pontot elszedett, ikszelt a Vasassal, miként tudott háromgólos vereséget szenvedni a papíron gyengébb tudású megyei riválistól? A kérdésre gyorsan meg kell találni a választ, mert különben lőttek a bajnoki elődöntőnek...

Berki András: – Úgy gondolom, jobban akartuk a győzelmet, mint a Szeged, mindent meg is tettünk a siker érdekében. Az akarati tényezők döntötték el a mérkőzést.
Gyöngyösi András: – Gratulálok a Szentesnek, példát vehetünk róla.

További eredmények: FTC–Eger 7–8, Szolnok–BVSC 8–6, UTE–Neptun 16–5, Pécs–Vasas 7–20, OSC–Domino 4–20.

Az OB I állása


1. Domino 18 17 – 1 296 – 131 34
2. Vasas 18 15 1 2 240 – 132 31
3. Eger 18 15 1 2 268 – 173 31
4. Újpest 18 11 2 5 216 – 162 24
5. Szeged 18 10 3 5 195 – 143 23
6. FTC 19 10 1 8 216 – 153 21
7. Szolnok 18 6 3 9 172 – 198 15
8. Szentes 18 6 1 11 138 – 185 13
9. Pécs 18 6 – 12 146 – 196 12
10. BVSC 18 5 – 13 161 – 201 10
11. OSC-Kaposvár 19 1 2 16 142 – 285 4
12. Neptun 18 – – 18 103 – 334 0


Továbbá:
Negyedik lett a Szeviép-Szeged a Magyar Kupa döntőjében
Vladan Matics biztos Pick-győzelmet vár Tatabányán
Szeviép-Szeged: ismételnék 2004-et
Lékó: Önmagamat végeztem ki
Presztízsmeccset játszik a Szentes és a Szeged Beton VE