Mindkettő két pontot akar Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-18 | Szélpál László

Ma 18 órakor a ligeti uszodában rendezik a Legrand-Szentesi VK–Szeged Beton VE OB I-es megyei férfi vízilabda-mérkőzést. Az esélyek egyértelműen a negyedik helyen álló vendégek mellett szólnak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A múltban bárhogy is szerepelt a két csapat a bajnokságban, az egymás elleni meccsek az esetek túlnyomó többségében mindig kiélezett csatát hoztak. Elég, ha csak a legutóbbi találkozókat vesszük alapul: tavaly Szentesen a hazaiak 7–5-re győztek, Szegeden 5–4-re vágott vissza a Beton, majd következett a Magyar Kupa csoportmeccse, amelyen az otthon játszó Szeged úgy nyert 10–9-re, hogy a Szentes 8–5-re is vezetett. A szoros meccsek sorában kivételt jelentett a két együttes őszi, szegedi bajnokija, melyen a Beton VE 12–5-ös győzelmet aratott. A mai rangadó előtt mindkét gárda egy-egy meghatározó játékosától azt kérdeztük, mit vár a presztízsmérkőzéstől?

– Rápillantva a tabellára, arról az olvasható le, hogy egyértelműen a Szegednek áll a mérkőzés – ismerte el Juhász Zsolt, a Szentes egyik legjobbja. – Csakhogy ilyenkor ez nem számít, a megyei presztízsmeccsen bármi előfordulhat, még az is, hogy meglepetést okozunk. Szentesen megizzadt a Vasas és a Fradi is, a Betonnak sem lesz könnyű dolga. Riválisunk igazi profi csapat, de ígérem, mi is maximálisan küzdünk majd.

– Nyilván a Szentesnek is fontos a mérkőzés, de nekünk is az – magyarázta a Beton VE szentesi születésű bekkje, Komlósi Péter. – Tavaly „megfáztunk" a ligeti uszodában, most nagyon nem szeretnénk. A Szentes–Szeged párharc mindig különleges, semmi máshoz nem hasonlítható. Azzal tökéletesen tisztában vagyunk, hogy nehéz meccs lesz. Nyugodtnak kell maradnunk, jól és összeszedetten kell pólóznunk. Amennyiben ezek mind megvalósulnak, miénk lesz a két pont.