Kitakarítják a Berekhát városrészt Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Vöröskereszt pályázaton nyert pénzt a szentesi akcióra

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-17 |

A romákkal együtt takarítja ki a berekháti utcákat a Vöröskereszt szentesi szervezete. A tavaszi nagytakarítási akcióra a norvég segélyszervezettől nyertek 650 ezer forint támogatást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi vajdatelepen felhalmozódott a hulladék. Fotó: Tésik Attila
A romákkal együtt takarítja ki a berekháti utcákat a Vöröskereszt szentesi szervezete. A tavaszi nagytakarítási akcióra a norvég segélyszervezettől nyertek 650 ezer forint támogatást. Terveik szerint elszállítják az utcákról a feleslegessé vált hulladékot, fákat, füvet és virágokat ültetnek.

Agócs Lászlóné, a karitatív szervezet helyi képviselője elmondta, a telepen élő lakossággal korábban felvették a kapcsolatot. A romák közül néhányan minden házba bekopogtattak, és interjúkat készítettek a témában, kíváncsiak voltak arra, a telepiek nyitottak-e a kezdeményezésre. Kiderült, hogy a Berekháton élők szeretnék szebbnek látni a környezetüket. A Bihari, a Lavotta, a Dankó és a Magyari utcában tavasszal gömbakácokat és vérszilvákat ültetnek, valamennyi ház utcára néző ablakaiba balkonládákat tesznek, ezekben természetesen virág nyílik majd.