Latorcai Szentes leszakadásáról Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-17 |

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága alelnökeként Latorcai János szólt arról, hogy a mikro- és középvállalkozások legnagyobb problémája manapság a tőkehiány és a körbetartozás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az 1960-as évek közepén Szentesen volt katona Latorcai János. A Kereszténydemokrata Néppárt országos választmányának elnöke azt mondta ennek kapcsán tegnap a Kurca-parti településen Farkas Sándor fideszes képviselővel tartott tájékoztatóján, hogy akkor polgáriasult iskolaváros benyomását keltette benne Szentes. A minap véletlenül került kezébe a Haszon című lap, amely egy felmérés alapján közli: az emberek életszínvonala szempontjából egy kategóriában van az ő várossá lett szülőfaluja, Gyomaendrőd és Szentes. Latorcai János örül annak, hogy a békési település fejlődött, azt viszont nem érti: Szentes miként jöhetett vissza.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága alelnökeként Latorcai János szólt arról, hogy a mikro- és középvállalkozások legnagyobb problémája manapság a tőkehiány és a körbetartozás. Baj továbbá az is: az EU-ba a velünk együtt belépett országok közül nálunk a legmagasabb, húszszázalékos az emelkedés a csődeljárásokat illetően. Latorcai szerint a lakosság 50-55 százalékának foglalkoztatása szükséges a biztos jövőhöz.