Felismeri-e Ujhelyi Istvánt? Hozzáadás a gyűjtőhöz
''Úgy gondolom, 27-28 éves lehet. 31? Akkor is fiatal...''

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-11 |

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

Ujhelyi István

A szegedi járókelőknek ez alkalommal Ujhelyi István fotóját mutattuk meg. 1993 óta tagja az MSZP-nek, a párt alelnöke, országgyűlési képviselő. A 31 éves szegedi politikust a négy kérdezett közül hárman felismerték, volt, aki azt is tudta: indul a mostani választáson is.

Ferencz László nyugdíjas:

– Ó, őt ismerem. A neve is mindjárt eszembe jut. Egy településnévhez hasonlít a vezetékneve. Segítene? Uj... Megvan! Ujhelyi István. Úgy gondolom, 27-28 éves lehet. 31? Akkor is fiatal... De már régóta forog a politikában, a fél életét ott töltötte. Most az MSZP országgyűlési képviselője és alelnöke. A politikát nyomon követem, a televízióban is nézem, érdekel mindegyik párt tevékenysége.

Pataki Tímea gyesen lévő anyuka:


– Na lássuk csak, ki van ezen a fotón? Talán Ujhelyi? Igen, tényleg, ez Ujhelyi István fényképe. Annyit tudok róla, hogy a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője. Nagyon fiatal, de azt nem tudom, hogy hány éves. Gyakran szerepel az újságban és a televízióban is. Most nemrég olvastam egy vele készült beszélgetést az egyik újságban. Abból tudom, hogy három gyermeke van.

Hajdu Gábor pénzügyi tanácsadó:


– Tudom! Ujhelyi István, az MSZP alelnöke. A tévében sokat látom. Szegedi országgyűlési képviselő. Most is indul a képviselői címért, bedobták hozzám a szórólapot a postaládába. Hogy hány éves lehet? 34-35. Érdekel a politika, sokat olvasok újságot, nézem a tévét. Nem igazából a pártokról van a véleményem, hanem az egyes politikusokról. Amit a párt képvisel, az egy dolog. De hogy az adott politikus azt hogyan képviseli, az egy másik dolog.

Cseuz Árpád diák:


– Nem tudom, hogy ki lehet a fotón. Igazán fogalmam sincs. Mi lehet a foglalkozása? A tekintetéből, az arcából és a ruhájából azt gondolom, talán politikus. A harmincas évei közepén járhat. Határozott jellemnek tűnik. Ezt a férfit nem láttam még tévében sem, újságban sem. Igazából nem foglalkozom politikával. Ujhelyi Istvánnak hívják? Nem mond nekem semmit ez a név. Így sem ismerős.




Továbbá:
Felismeri-e Farkas Sándort?
Felismeri-e Juronics Tamást?
Felismeri-e Janics Natasát?
Felismeri-e Szeri Istvánt?
Felismeri-e Pászti Ágnest?