Nincs győzelmi kényszer rajtuk Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-14 |

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának 17. fordulóját holnap rendezik. Mindkét Csongrád megyei csapat a fővárosban szerepel: a Szeged Beton VE a címvédő Domino-BHSE-nél, míg a Legrand-Szentesi VK az Újpestnél vizitál.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Domino-BHSE - Szeged Beton VE

Az utóbbi hetekben érte néhány kellemetlenség a listavezető Dominót. Fodor Rajmundék kikaptak Euroliga-meccsen Nápolyban, majd hatalmas meglepetésre a Vasassal szemben is alulmaradtak. Ezzel együtt válságról még véletlenül sem beszélhetünk a Honvédnál, hiszen Kovács István csapata a Mladost Zagreb és az Eger ellen is megmutatta, hogy a földkerekség egyik legprímább alakulata.

– Ez így van, de ez nem jelenti azt, hogy eleve feltartott kezekkel ugranánk holnap a Kőér utcai medence vizébe – jelentette ki Gyöngyösi András, a Szeged Beton VE edzője. – Azt várom el a srácoktól, hogy tiszta erőből, felszabadultan pólózzanak, hiszen ezúttal nem győzelmi kényszer alatt játszanak majd. Ha ki is kapunk a kezdő hetesében kizárólag olimpiai és világbajnokot felsorakoztató riválistól, amiatt senki sem fogja a fejüket venni. Jó meccset akarunk játszani! Ez akkor valósulhat csak meg, ha nem hagyjuk az elején meglépni Birosékat.

Ahogy ősszel mi, úgy most az Eger is hagyta, ezzel pedig elszállt minden esélye a szoros eredmény elérésére. Nagyon kell figyelnünk a Honvéd legveszélyesebb fegyverére, a lefordulásra.

Újpest - Legrand-Szentes

A legutóbbi három fordulóban öt ponttal gazdagodott a Legrand-Szentes. A jó szerepléssel visszahozták az esélyt, hogy az alapszakasz végén az első nyolc között végezzenek. Most olyan találkozó következik, amelyen különösebb sansz nem mutatkozik a pontszerzésre.

– Azzal nem árulok el titkot, hogy az Újpest a mérkőzés nagy esélyese – gondolkodott reálisan Berki András, a Legrand edzője. – Ősszel nálunk is 15–8-ra nyertek, azon a meccsen dobott nekünk kilenc gólt Varga Tamás. Őszinte leszek: a szerdai találkozót elsősorban gyakorlásnak szánjuk a számunkra oly fontos későbbi mérkőzések előtt. A héten játszunk az Újpesttel, utána pedig a Szegeddel, ha ellenük nem szerzünk pontot, akkor sem dől össze a világ.

A tréner egy gondolat erejéig még visszatért a Szolnok elleni szombati győzelemre.
– Amellett, hogy borzasztóan örültem a sikernek, a jövőre figyelve, mindenképpen figyelmeztető, hogy hiába vezettünk 3–0-ra, majd 8–4-re is, a végén szerencse is kellett a sikerünkhöz. Még egyszer nem követhetünk el hasonló hibát.