Borzi Márta leváltása Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csak csütörtökön indokolják meg

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-14 |

Elkészült a szentesi kórházigazgató leváltásáról szóló pénteki határozat indoklása, ezt azonban a megyei közgyűlés elnöke csak csütörtökön hozza nyilvánosságra – tájékoztatta lapunkat tegnap Kozó Attila, a megyei önkormányzat sajtóreferense.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Frank József azért döntött így, mert az indoklást postára adták, a levelet várhatóan csütörtökön kapja meg az érintett, és ügyvédje, Bárándy Péter, azt pedig nem szeretnék, ha Borzi Márta a sajtóból értesülne először a részletekről.

Lapunk szombati számában tudósítottunk a közgyűlési döntésről, amely szerint Borzi Márta főigazgatót állásából felfüggesztették. A döntés szerint a munkája során a kórházban sérültek az államháztartás működési rendjéről szóló kormányrendeletnek a gazdálkodásra vonatkozó szabályai, a számvitelről szóló törvénynek a bizonylati fegyelemre vonatkozó rendelkezései, valamint a közbeszerzésekről szóló törvény bizonyos passzusai. A konkrétumokról egyelőre nem esett szó. A kórházat most dr. Bodonovits István orvosigazgató vezeti, ő lapunknak elmondta, a gyógyító munkára nem hatott a hetek óta tartó vizsgálat drukkja: a közgyűlés ki is mondta, hogy az intézmény szakmai munkájával nem volt baja.