Nem borult fel a papírforma Hozzáadás a gyűjtőhöz
Hungerit Szentes - BVSC 11-5

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-13 | Szélpál László

Az már korábban eldőlt, hogy a középszakaszt záró találkozónak a presztízsen kívül más tétje nincs. Tudtuk ugyanis, hogy a Szentes a Dunaújvárossal, a BVSC pedig a Domino-BHSE-vel méri össze tudását a nyolc pontig tartó elődöntőben, amely majd csak április 10-én rajtol.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hungerit Szentes - BVSC 11-5
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 100 néző. Vezette: Marjai, Dodog.
Szentes: DÖME – Győri 1, Sipos 1, MOLNÁR A. 3, SZREMKÓ 2, TÓTH A. 4, Dunderski. Csere: Szabó X., Pengő, Huszka, Dalmády Sz. Edző: Kocsis István.
BVSC: Szilágyi – Ráski 1, Bodor, TAKÁCS O. 1, Gruber, Márki 1, Dolnay. Csere: Hári, Hegedűs, Hönig 1, Csavajda 1. Edző: Dolnay Ottó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/0. Ötméteresből: 2/2, ill. 1/0.

Az már korábban eldőlt, hogy a középszakaszt záró találkozónak a presztízsen kívül más tétje nincs. Tudtuk ugyanis, hogy a Szentes a Dunaújvárossal, a BVSC pedig a Domino-BHSE-vel méri össze tudását a nyolc pontig tartó elődöntőben, amely majd csak április 10-én rajtol.

Nehezen indult

A hazai drukkerek annak ellenére könnyed találkozóra számítottak, hogy a két csapat fővárosi meccsén a hungeritesek nagy csatában nyertek csak 10–8-ra. Minden az otthon játszók sikere mellett szólt, mégis nehezen indult számukra a mérkőzés, ugyanis az első negyed felénél még 2–1-re a vasutasok vezettek. Mégsem kellett hátránnyal pihenőre térniük a házigazdáknak, erről Szremkó Krisztina duplája gondoskodott.

Szárnyalt a Hungerit

Tulajdonképpen csak eddig volt kiegyenlített a játék, a második negyedtől kezdve már az történt a medencében, amit a kiváló formában pólózó Tóth Andrea és társai akartak. Montreal világbajnokának vezérletével egyre nagyobb különbség alakult ki a két csapat között. A szentesiek élvezték a játékot, tehették, mert a BVSC tudása messze elmaradt az övékétől.

Megnyugodtak

Magabiztos, 6–2-es előnnyel kezdték a térfélcsere után a játékot Sipos Editék. A nagy előny túlságosan is megnyugtatónak bizonyult, kicsit kiengedtek a lányok, de arra azért vigyáztak, hogy mind a harmadikban, mind pedig a negyedikben ők nyerjék meg a negyedet. Pedig ekkor már Kocsis István edző sűrűn élt a csere eszközével, azokat is vízbe küldte, akik addig kevesebbet szerepeltek. A végére is maradt azért csattanó: a találkozó utolsó pillanatában Győri Eszter a fél pályáról elengedett lövése a kapufa segítségével vágódott bombaként a hálóba, 11–5.

Kocsis István: – Kötelező győzelmekhez „illően" nehéz volt a kezdés, de utána a rutin és a nagyobb tudás meghozta a várt sikert. Gratulálok a lányoknak.

A másik mérkőzésen: Domino-BHSE–Dunaújvárosi Főiskola 9–6.

A középszakasz végeredménye

1. Domino-BHSE 9 9 – – 132 – 65 18
2. Dunaújváros 9 6 – 3 118 – 74 12
3. Hungerit-Szentes 9 3 – 6 81 – 97 6
4. BVSC 9 – – 9 56 – 151 0

Az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények beszámítva.


Világbajnokhoz méltóan

Tóth Andrea négy gólja eleve önmagáért beszél, de emellett védekezésben is elsőrangút produkált, kiválóan irányította csapatát. Válogatott teljesítményt nyújtott – a Szentes legjobbjának bizonyult.