Csempészett cigi Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-13 |

Jövedéki orgazdaság gyanúja miatt állítottak elő több személyt, köztük szentesieket a minap. A vám- és pénzügyőrség nyomozói előzetes információk alapján tartottak házkutatást egy szentesi ház udvarán, ahol az ott parkoló autó utánfutójában 500 doboz adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Jövedéki orgazdaság gyanúja miatt állítottak elő több személyt, köztük szentesieket a minap. A vám- és pénzügyőrség nyomozói előzetes információk alapján tartottak házkutatást egy szentesi ház udvarán, ahol az ott parkoló autó utánfutójában 500 doboz adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak. Ellenőrizték a házhoz éppen akkor érkező Peugeot típusú személygépkocsi csomagtartóját is, amelyben 1200 doboz csempészett áru volt.

Ugyanebben az időben tartottak ellenőrzést a vámőrök és a rendőrök az M1-es autópálya Győr felé vezető szakaszán, megállítva egy Volvo típusú tehergépkocsit. A sofőr és a vele utazó személy feltűnően idegesen viselkedett, ezért a nyomozók átvizsgálták a rakományt. A fém daruelemek üreges részeibe rejtve 10 ezer 700 karton adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak. A két társaság a nyomozás eddigi adatai szerint kapcsolatban állhat egymással. Az autópályán ellenőrzött személyeket őrizetbe vették, míg a szentesieket előállították a hatóság munkatársai. Ellenük jövedéki orgazdaság bűncselekmény gyanúja miatt kezdődött eljárás.