Nem hibázhat a Legrand Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Pécs idegenben sem okozhat gondot a Szeged Beton VE-nek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-10 | Szélpál László

Az OB I-es vízilabda-bajnokságokban a szentesiek a ligeti uszodában szerepelnek: a Hungerit a BVSC-t, a Legrand a Szolnokot fogadja. A Szeged Beton VE Pécsről hozhat haza két pontot.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
Jókora tét nyomja a Legrand-Szentesi VK pólósait. A ligeti uszodában szombaton 18 órakor a Szolnokot fogadják Horváth Tamásék. Ha ott akarnak lenni a nyolc között, mindenképpen nyerniük kell. A vendégek 12 pontot gyűjtöttek eddig, a hazaiak 9-nél tartanak.
– Egyértelműen győzelmet várok csapatomtól, ez sikerülhet, amennyiben az együttes valamennyi tagja végig fegyelmezetten, koncentráltan pólózik – jelentette ki Berki András edző. – Szerdán Szegeden kétkapuztunk a román válogatottal, amelyet 10–8-ra legyőztünk. Az eredményből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen szereztünk néhány szerencsés gólt, meg aztán a montreali vb-n 6. helyezést elért Romániából ezúttal hatan hiányoztak. Mégis elégedett voltam, amennyiben holnap sikerülne megismételni azt a játékunkat, visszavághatunk a Szolnoknak az őszi, 10–6-os vereségért. Presztízsmeccs lesz a javából! A keretből senki sem sérült, és úgy, ahogy Döbrössy betegsége is rendbe jött.

Szokatlan időpontban, holnap este 8 órakor kezdődik a Pécs–Szeged Beton találkozó. Hosnyánszkyék ősszel 12–6-ra verték a Baranya megyeieket, akiket azért nem szabad könnyedén venni.
– Elsősorban arra kell ügyelnünk, hogy ne tiszteljük túl az olimpiai bajnok kapust, Kósz Zoltánt, valamint a pécsiek gólzsákját, Petőváry Zsoltot semlegesítsük – magyarázta Gyöngyösi András. – Nem okozhat problémát a győzelem megszerzése. Egységes, higgadt csapatként kell játszanunk a nyilvánvalóan lelkes hazaiak ellen. A héten nálunk edzőtáborozott a román válogatott. Először 16–8-ra, majd 13–7-re győztünk. Hasznosnak ítélem a közös felkészülést, főleg az előnyös szituációk gyakorlására fektettük a hangsúlyt. Védekezésben és támadásban is. Nem ment rosszul, de ez semmit sem jelent, szombaton kell majdnem hibátlanul működnie. Egyetlen korábbi sérültünk, Tóth Laci is rendbe jött, így a legerősebb gárdával szerepelhetünk.
A Szeged Beton VE nehéz sorozat vár, egy hét alatt háromszor is idegenben szerepel. A sor szombaton a 10 ponttal kilencedik helyen álló Pécs otthonában kezdődik, majd március 15-én Budapesten, a Kőér utcai uszodában a címvédő Domino-BHSE ellen folytatódik, majd március 18-án következik a Csongrád megyei presztízscsata a Legrand-Szentesi VK-val a ligeti uszodában.

A női OB I középszakaszának utolsó fordulójában a harmadik helyen álló Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK a negyedik BVSC-t látja vendégül. A két csapat, őszi, fővárosi meccsét 10–8-ra nyerték a szentesiek.
– A legutóbbi két találkozónk nem valami jól sikerült, főleg a dunaújvárosiak ellen betliztünk nagyot – ismerte el a csapat válogatottja, Győri Eszter. – Kicsit megviselt bennünket a két zakó, a BVSC-vel szemben vissza akarjuk állítani a renoménkat. Kötelező otthonunkban tartani a két pontot, és az sem lenne nagy baj, ha mindezt jó játékkal tennénk.


Továbbá:
Vancsics: Tanulnom kell
Ünnepelt a Gellért Tenisziskola
Az exszegedi Véber György újra az élvonalba vágyik
Mocsai Lajos szívesen edzősködne szülővárosában, Szegeden
Új edzője van a Szeviép-Szegednek