''Csak az MSZP-szavazók szállhatnak fel a kisvonatra'' Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesi mozdonyvezető tegnap elnézést kért

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-07 | Blahó Gabriella

A szentesi télbúcsúztató karneválon a kisvonat vezetője azt mondta: csak az szállhat fel, aki az MSZP-re szavaz. A kijelentés felháborodást váltott ki a helyi közéletben. A Fidesz tiltakozott, levelet küldött a polgármesternek, a téma a képviselő-testület ülésén is szóba került. A mozdonyvezető tegnap elnézést kért a szentesiektől. Azt mondta, megjegyzését viccnek szánta, de már látja, nem volt jó vicc.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A városi karneválon népszerű volt a kisvonat. Fotó: Blahó Gabriella
Az önkormányzat idei tavaszi karneválján szombaton délután négy órakor a sportcsarnok közelében Huzl Tibor, a kisvonat vezetője mikrofonnal a kezében azt mondta: „Csak az szállhat fel a vonatra, aki az MSZP-re szavaz." A kijelentést a karneváli forgatagban ezrek hallották, s többen meg is jegyezték.

A mozdonyvezető most lapunknak azt mondta: mindezt csak tréfának szánta. A közelben nagyon sokan voltak, veszélybe került volna a szerelvény, ha mindenki felszáll, ezért mondta, amit mondott, nem rossz szándékkal. Később kapott csak észbe, hogy tekintettel a választások közeledtére, talán nem jó az időzítés. Huzl Tibor levelet küldött az önkormányzathoz, melyben elnézést kért a szentesiektől. Azt írta: őt senki, semmilyen párt nem kérte arra, hogy így beszéljen, s nem gondolt arra, hogy tette milyen következményekkel jár.

A Fidesz az ügy miatt tiltakozó levelet írt: az írást azonban nem a mozdonyvezetőnek, hanem a polgármesternek címezték. Werner Györgyné, a párt sajtóreferense azt mondta, nem a Fidesz feladata kideríteni, hogy kinek a szájából hangzott el az inkriminált mondat, az eset ugyanis egy önkormányzati rendezvényen történt. A polgári szövetség egyebek mellett azt követeli, hogy Szirbik Imre adjon magyarázatot arra, a városi rendezvényen miért különböztetik meg negatívan azokat, akik nem az MSZP-re szavaznak, s mi közük van mindehhez a szavazati joggal még nem rendelkező gyerekeknek. A nyílt levelet a polgári frakció képviselői írták alá: Dongó László, Dömsödi József, Gyenes Ágota, Halmai László, Karikó-Tóth Tibor, Kálmán János, Rébeli Szabó Tamás.

A fesztivál egyik szervezője, Boros Szilvia marketingmenedzser lapunknak elmondta: a résztvevőket a karnevál előtt kifejezetten kérték arra, hogy tartózkodjanak mindenféle politikai megnyilvánulástól, hiszen a télbúcsúztatás nem erről szól.

Szirbik Imre polgármester az üggyel kapcsolatban, és a neki címzett levél ismeretében csak annyit nyilatkozott lapunknak, hogy a levélben foglaltak az aláírókat minősítik.


Továbbá:
Télbúcsúztató, karnevállal Szentesen
Végítéletre várnak szentesi Petőfi Szállóban működő üzletek
Alig volt tegnap szabad asztal a szentesi éttermekben
Műveseállomás Szentesen
Napsugár élet és halál között