Helytálltak, de pontot nem szereztek a szentesiek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csak ne lett volna a harmadik negyed

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-06 |

A női vízilabda OB középszakaszának utolsó előtti fordulójában a fordulásig remekeltek a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK játékosai a listavezető Domino otthonában, de a zsinórban kapott öt góllal már nem tudtak mit kezdeni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Domino-BHSE-Polo–Hungerit-Szentes 15–10 (4–3, 3–3, 5–2, 3–2)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Budapest, Kőér u., 100 néző. Vezette: Petik, Szegi.
Domino: HORVÁTH P. – Ipacs 2, PELLE 4, Tóth I., Bujka V. 1, GYÖRE A. 4, Tóth L. Csere: Tomaskovics 1, Péteri, KISS A. 2, Porvay 1, Beck. Edző: Györe Lajos.
Szentes: DÖME – MOLNÁR A. 3, Tóth A. 1, Szremkó, Sipos, DUNDERSKI 3, Győri 2. Csere: Dalmády Sz. 1, Szabó X. Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 9/4. Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.
Az esélyesebb, a bajnokságban százszázalékos teljesítménnyel élen álló Domino otthonában ragyogóan kezdett a Szentes.

I. és II. negyed

Az első ráúszásnál ugyanis a vendégcsapat elhozta a labdát, majd kiharcolt két előnyt, amelyből a másodikat Molnár Anett gólra is váltotta, 0–1. A remek kezdést követően sem lehetett panasz a Hungeritre, amely lényegesen összeszedettebben, koncentráltabban pólózott, mint egy hete Dunaújvárosban. Ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a Kurca-partiak egész héten sokat beszélgettek, a videó segítségével kielemezték, kivesézték az elkövetett hibákat. Pedig már a harmadik percben begyűjtötte második hibáját a rutinos Sipos Edit, de ettől sem jöttek zavarba a Csongrád megyeiek, hiszen '94 római világbajnokát a fiatal Dalmády Szandra jól helyettesítette. A második negyed utolsó percében még 6–5-re vezettek a vendégek, mégis hátránnyal fordultak, ugyanis a házigazdák fórból kétszer is betaláltak.

Dunderski remekelt

Bár Molnár Anett is kitett magáért, válogatott formában pólózott, még nála is jobb teljesítményt nyújtott a szerbia-montenegrói Aleksandra Dunderski. A Becséről származó pólós lőtt három akciógólt, gólpasszokat adott, jól védekezett – a Szentes legjobbja volt a Domino ellen.

III. és IV. negyed


A térfélcsere után Molnár ötméterese is utat talált a kapuba (7–7), de ezután előjött a már szinte megszokott holtpont, amit a fővárosiak – főleg az eladott passzokat követő gyors lefordulásokból – zsinórban szerzett öt góllal büntettek, 12–7. Kár volt érte, mert a meccs hátralévő részében újfent bebizonyították Dunderskiék, hogy méltó ellenfelei a bajnoki aranyérem legfőbb várományosának.

Kocsis István: – A harmadik negyedben elkövetett hibáink, amelyek javarészt kondicionális okokra vezethetők vissza, megpecsételték a sorsunkat. Fegyelmezetten igyekeztünk játszani, próbáltuk minél jobban megszorongatni a Dominót.
A másik mérkőzésen: BVSC-Turbo–Dunaújvárosi Főiskola 4–17.

A bajnokság állása

1. Domino-BHSE 8 8 – – 123 – 59 16
2. Dunaújváros 8 6 – 2 112 – 65 12
3. Hungerit-Szentes 8 2 – 6 70 – 92 4
4. BVSC 8 – – 8 51 – 140 0

Az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények beszámítanak.