Félárú torkoskodás csütörtökön Hozzáadás a gyűjtőhöz
Alig volt tegnap szabad asztal a szentesi éttermekben

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-03 | Blahó Gabriella

Hat szentesi étterem csatlakozott a Torkos csütörtök programhoz, amelynek köszönhetően azok is elcsábultak egy-egy tányér finomságra, akik egyébként nem szoktak. A vendégeket tárt karokkal és fél árral várták a tulajdonosok – nem csoda, hogy alig volt szabad asztal a városban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gurály Edinának és Tamás Péternek szárnyast szolgált fel tegnap a szentesi Páterházban Érsek Szilvia. Fotó: Vidovics Ferenc
A megye városai közül Szeged mellett Szentes bizonyult a leginkább vendégvárónak tegnap: a Torkos csütörtök program alkalmából a Kurca-parti városban hat étteremben kínálták fél áron a finomságokat. A Magyar Turizmus Rt. Nagy Ízutazás programja Érsek Szilvia szerint fantasztikus ötlet. A Páterház pincérnője azt mondta, hogy a kedvezménynek köszönhetően sok új vendég érkezett az étterembe. Tamás Péter és Gurály Edina például kifejezetten a Torkos csütörtökre való tekintettel látogatott el ide, s csakazértis szárnyast ettek mindketten, mert hisznek a magyar hús minőségében.

A Hegedűs család által üzemeltetett Aranykalászban megtudtuk, hogy erre a napra felkerült az étlapra a kakaspörkölt túrós csuszával, a disznótoros és a borjúpaprikás – itt a vendégek elsősorban a magyaros ételek közül választhatnak. A Főnix étteremben leginkább a menü fogyott, bár igen híres az itt készült szűzérme. A Liget étteremben a strand közelében estére lefoglaltak minden asztalt a vendégek. Itt szerepel az étlapon a lyoni libamáj mellett a Szenteshalom nevű étel is, ami nem egyéb, mint illatos rántott csirkeszárnyak egymáson. A népszerű Nádas csárdában a Kurca partján illő módon többféle hal közül választhatnak a vendégek minden nap, de a Torkos csütörtök estéjén már nem talált bent szabad helyet, aki épp akkor érkezett.

Dancsó Zsuzsanna, Udvari Brigitta, Jaksa Márk és Nagy Anita a Galériában. Fotó: Vidovics Ferenc
Tegnap a Petőfi utcai Galériát teszteltük, ahol immár gyümölcsöt is lehet választani a salátáspultról. Kértünk egy almát a főétek előtt, kellemes felkészülésképpen az emésztéshez. Aztán rendeltünk egy adag fehér húsú pisztrángot, amely egyenesen a Szalajka-völgyből érkezett a konyhafőnök keze alá. Került mellé egy üveg Meggy Márka. A Nagy Ízutazásban fotóriporter kollégánk egy adag erdélyi fatányérost és egy adag brassóit fogyasztott, ehhez jött még a csokis Gundel.

A Torkos csütörtök alkalmából azok is beültek az étterembe, akik egyébként ritkán járnak vendéglőbe. Találkoztunk négy harmadikos középiskolással, akik úgy nyilatkoztak: minden nagyon finom. Az asztaltársaságban kiderült, könnyen elfogy az egyszemélyes bőségtál, és a fiúk legalább annyira szeretik a gyümölcskelyhet, mint a lányok. A diákok eltervezték, hogy ezen a napon együtt ebédelnek, igazi jó program lett a Torkos csütörtök.


Továbbá:
Műveseállomás Szentesen
Napsugár élet és halál között
Konferencia a felújított megyeházán
Nem kiabálnak be, de megvan a véleményük
Nyolcvanmilliót költene a panelprogramra Szentes