Marad a műveseállomás Hozzáadás a gyűjtőhöz
Vásárhelyen vagy megpályáztatják, vagy a kórház működteti

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-21 | Korom András

Hódmezővásárhely megtartja a műveseállomást: ha a Frensenius nevű cég nem akarja tovább működtetni, akkor vagy a helyi kórház vállalja át ezt a feladatot, vagy májusban pályázatot ír ki az üzemeltetésre a város. A cél, a dialízisközpont megtartása úgy, hogy a kezelések zökkenőmentesen folytatódjanak tovább – jelentette be tegnap a vásárhelyi polgármester és az állomás vezetője.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A rászorultakat a jövőben is Vásárhelyen kezelhetik Fotó: Tésik Attila
Novemberben jár le az a tízéves szolgáltatói szerződés, amely alapján a német Frensenius cég dialízis kezeléseket végez a vásárhelyi műveseállomáson. Mint arról már beszámoltunk, a Frensenius az év végén vagy a jövő év elején át kívánja szervezni országos hálózatát, s tervei szerint a vásárhelyi betegek ezt követően Szegedre vagy Szentesre járhatnának dialízisre. A városvezetés szándéka az, hogy továbbra is működjön a helyi műveseállomás.

– Mindenképpen megmarad a vásárhelyi műveseállomás – jelentette ki Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő. – Azt azonban még nem döntöttük el, hogy pályázatot írjunk-e ki a további üzemeltetésére, vagy a kórház működteti tovább, ahogyan 1983 és 1996 között.

A város első embere hangsúlyozta: nincs semmiféle konfliktus a város és a Frensenius között, ellenkezőleg: elégedettek a cég eddigi, valóban világszínvonalú vásárhelyi munkájával. A Frenseniusnak sem volt gondja Hódmezővásárhellyel: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csökkenő finanszírozása miatt szervezi át egész magyarországi hálózatát. Lázár János hangsúlyozta, az átmenet nem fogja zavarni a betegellátást, azaz, az osztály működése mindvégig zavartalan lesz. Ha nem marad a Frensenius, akkor a dialízishez szükséges gépeket a város átveszi tőle, ám azt sem tartotta kizártnak, hogy a német cég átgondolja terveit.
Most végzi a kórház azokat a gazdasági számításokat, melyek alapján eldöntik, vajon az egészségügyi intézmény átveszi-e a műveseállomást.



Továbbá:
Feljelentés lett a görkorizás vége Vásárhelyen
Tizenkét család jutott ingyen építési területhez
Keresztnév: kislánynak Linett, fiúnak Anakin
Mindszenten aláírásokat gyűjtenek a Déli utcáért
Bizonyítani akarnak a romák