Szeged lehet a hatodik légibázis Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-02 |

Szegeden, Szentesen vagy Kiskunfélegyházán hozzák létre a mentőhelikopterek hatodik légibázisát. A három város közül júniusban választják ki azt, amelyik a legideálisabb a légi mentés szempontjából, illetve ahonnan a legnagyobb sugarú körben lefedhető Magyarország ezen része – közölte tegnap Takács Zoltán, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szegeden, Szentesen vagy Kiskunfélegyházán hozzák létre a mentőhelikopterek hatodik légibázisát. A három város közül júniusban választják ki azt, amelyik a legideálisabb a légi mentés szempontjából, illetve ahonnan a legnagyobb sugarú körben lefedhető Magyarország ezen része – közölte tegnap Takács Zoltán, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Az országban jelenleg Debrecenben, Miskolcon, Pápán, Budaörsön és Pécsett üzemel légibázis.

A helikoptereket a 2005 novemberében alakult és száz százalékban a mentőszolgálat tulajdonában lévő OMSZ Légimentő Kht. fogja üzemeltetni, tehát a pilótákat, az egészségügyi és a technikai személyzetet is ők biztosítják. Az OMSZ január 10-én azonnali hatállyal felmondta a szerződést a gépeket addig üzemeltető BASe Kft.-vel, és átmenetileg a Magyar Honvédséggel kötött megállapodást.