Riogatják a telet Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-02 |

A hagyományoknak megfelelően holnap délután 2 órakor hirdetik ki a szentesi Kossuth utcán a karneváli időszámítás kezdetét, hogy aztán szombat éjszakáig együtt szórakozzon a város apraja és nagyja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A hagyományoknak megfelelően holnap délután 2 órakor hirdetik ki a szentesi Kossuth utcán a karneváli időszámítás kezdetét, hogy aztán szombat éjszakáig együtt szórakozzon a város apraja és nagyja. A télbúcsúztató vigasság állandó szereplői, a szlovén busók is visszatérnek a Kurca-parti településre, hogy száműzzék a városból a hideget. A jelmezes csoport megjelenik a Kertvárosban, a Kisérben, fél 6-tól pedig a Luther téren szórakoztatják a karneváli népet a busók.

A picúrok farsangja szombaton délelőtt 9-kor kezdődik a sportcsarnokban, a nagyok jelmezes bemutatóját pedig háromnegyed 1-kor rendezik meg. A karneváli menet délután 4-kor indul a sportcsarnoktól az ifjúsági parkba, ahol a Kurcába temetik a telet. A sportcsarnokban hirdetik ki 7 óra előtt 10 perccel a jelmezverseny eredményét, majd fél 8-tól Oláh Ibolya koncertjén szórakozhat a karneváli közönség.