A végére összeropantak
A balesetet még megúszták a szentesiek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-27 | Szélpál László

Közel három hónapos szünet után folytatódott a női vízilabda OB I középszakasza. A Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK a forduláskor ugyan még vezetett az esélyesebb Dunaújváros otthonában, a végén viszont kilencgólos vereséget könyvelhetett el.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Dunaújváros–Hungerit-Szentesi VK 17–8 (2–2, 3–4, 7–2, 5–0)
OB I-es női vízilabda-mérkőzés. Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Mucskai, Martinovics.
Dunaújváros: Curnow – BENKŐ T. 3, PRIMÁSZ 4, Zantleitner 1, BUJKA B. 7, Bódi, Poszkoli 2. Csere: Brávik H. (kapus), Zsámbok, Benkő N., Szücs. Edző: Mihók Attila.
Szentes: Döme – Győri 1, Sipos 1, Molnár A., Szremkó 2, Tóth A. 2, Dunderski 2. Csere: Dalmády Sz., Pengő, Berak, Szabó X., Brezovai (kapus). Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 8/3. Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Az első két negyedben remekül pólóztak a vendégek. Pedig a hazaiak
Szerencsés baleset

A rangadó tízperces késéssel indult, mert a hungeritesek mindössze fél órával a kezdés előtt érkeztek meg Dunaújvárosba. Pedig időben elindultak Szentesről, csakhogy útban a Duna-parti város felé, a csapatot szállító autóbusz bal hátsó külső kerekén kilazultak a csavarok, az egész egyszerűen kigurult a jármű alól. A sofőrnek sikerült megfognia a buszt, mindenki megúszta a balesetet, de akár tragédia is lehetett volna. Egy órába tellett, mire sikerült visszatenni a helyére a gumiabroncsot. Ilyen lelki állapotban kellett a szentesi lányoknak vízbe szállniuk. Ezek után csoda, hogy nem a kilencgólos vereség „fogta" meg elsősorban Molnár Anettékat?...  
elhúztak 2–0-ra, de Dunderski és Tóth A. az első nyolc perc végére kiegyenlített. A második játékrészben is a szentesiek akarata érvényesült, Szremkó duplájával, valamint Sipos és Győri szimplájával 6–5-ös hungerites előnnyel fordulhattak a csapatok. A folytatásban erősen visszaestek a vendégek, az újvárosiaknak viszont minden bejött, demorizáló góljaikkal végül nem várt, nagy különbségű győzelmet arattak. A rájátszásban, a 8 pontig tartó elődöntőben minden bizonnyal egymás ellen folytatja a két együttes, a párharc a Dunaújváros 4–0-s vezetésével kezdődik.

Kocsis István: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani, remélem, a szerencsés balesetünk, és nem a tudásunk miatt játszottunk a fordulás után visszafogottan.

A másik mérkőzésen: BVSC–Domino-BHSE-Polo 8–18.

Az OB I állása
1. Domino-BHSE 7 7 – – 108 – 49 14
2. Dunaújváros 7 5 – 2 95 – 61 10
3. Hungerit-Szentes 7 2 – 5 60 – 77 4
4. BVSC 7 – – 7 47 – 123 0

Az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények beszámítanak.