Több lett a baleset, kevesebb a bűn
A rendőrök szerint Szentes biztonságos

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-21 | Blahó Gabriella

A közlekedési balesetek száma nőtt, a bűncselekmények száma csökkent az elmúlt évben Szentesen. Az adatokból az derül ki, hogy a város és környéke alapvetően biztonságos – hangzott el a kapitányság munkájának évértékelő értekezleten.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szélsőségektől mentes, a közbiztonság szempontjából kiegyensúlyozott év volt a 2005-ös esztendő – fogalmazta meg hétfőn Lukács János dandártábornok. A megyei rendőrfőkapitány kiemelte azt is, Szentesen viszonylag kevés volt a kábítószerrel való visszaélés: mindössze tizenhat ilyen esetben indult eljárás. A kihallgatások során kiderült, hogy a fogyasztók a fővárosba utaznak a drogért, vagyis Szentes a nyomozók aktivitásának köszönhetően nem vált forgalmazóhellyé a közelmúltban sem. Emberölés az elmúlt évben nem történt, viszont a vagyon elleni bűncselekmények száma még mindig magas. Az összes bűnesetek kétharmadát teszik ki a lopások, a rendőrök 54 ügyben jártak el. Mindössze 16 lakásbetörés volt, rablás pedig csak kettő. Lukács János szerint mindezek irigylésre méltó adatok – a megye más kapitányságain dolgozó kollégák szemében.

Földvári Nagy István szerint sikerül távol tartani a bűnözőket Szentestől. A város rendőrkapitánya azt ígérte, több időt töltenek kollégái a köztereken és az utcákon. A kapitányság munkatársai együttműködnek az önkormányzat által fenntartott tanyagondnoki szolgálattal, civil hírláncot alakítva ki, ettől a peremvidékeken élők biztonságának javulását várják.

A közlekedési balesetek száma csaknem hét százalékkal emelkedett az utóbbi időben: 2005-ben 220 baleset történt, ebből négy volt halálos. Földvári tapasztalatai szerint az úthálózat állapota nem javult, míg a közlekedők száma folyamatosan növekszik.


Továbbá:
Kemence épül a gólyásház udvarán
Babakocsis séta Szentesen
Kíméletes a szentesi módszer
Nyolcadikosok fontos döntése
Napsugár élet és halál között