Már bizsereg a kezük
Szombaton Dunaújvárosban kezd a Szentes

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-21 | Szélpál László

Legutóbb még az elmúlt évben, december 4-én játszott tétmérkőzést a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK női vízilabdacsapata. A bajnoki sorozat szombaton, Dunaújvárosban folytatódik. A sorsdöntő találkozóra Becsén készültek Kocsis István tanítványai.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– Senkinek sem jó, hogy ilyen hosszúra nyúlt a téli szünet – jelentette ki Kocsis István, a Hungerit edzője. – Nehezen viselték a lányok, jobb híján az esztendő elején háromhetes minialapozáson vettek részt. A monotóniát megszakították a Győrrel vívott kétkapus edzőmeccsek, ez jó volt, élvezték is a játékosok, bárcsak az OSC ellen is sikerült volna gyakorolni, csakhogy a fővárosiak lemondták az edzőtábort.

Döme Nóráék mégsem játék nélkül utaznak el szombaton Dunaújvárosba, ugyanis az elmúlt héten két napra átugrottak Becsére.

– A házigazda Becsejjel kétszer kétkapuztunk, előbb 25–5-re, majd 15–6-ra nyertünk – folytatta a tréner. – A második kint töltött napon két belgrádi együttessel is összemértük felkészültségünket, a Vrachart 12–6-ra, a Past pedig 15–5-re győztük le. A betegséggel bajlódó Huszka Zsuzsannát leszámítva teljes kerettel szerepeltünk. Több szempontból is rendkívül hasznosnak ítélem a túrát: egyrészt erősödött a csapategységünk, másrészt pedig kiválóan tudtuk gyakorolni az emberelőnyös, hátrányos szituációkat. Sokat beszélgettünk a lányokkal, kimondottan a Dunaújváros elleni rangadóra készültünk, a szombaton bemutatandó taktikát igyekeztünk minél tökéletesebben elsajátítani.

A négy legjobb csapattal zajló középszakaszban az összes gárda még három mérkőzést vív. A Szentes szombaton a Dunaújvárossal, március 4-én, szintén idegenben, a Domino-BHSE-vel, míg március 11-én hazai medencében a BVSC-vel csap össze. A rájátszás a válogatott programja miatt majd csak április 10-én kezdődik. A papírforma szerint a Hungerit a Dunaújvárossal játszik 8 pontig tartó elődöntőt.

Ebben az összevetésben a Duna-partiak már rendelkeznek két ponttal, hiszen a ligeti uszodában 9–7-re győztek. Ezért is olyan fontos a szombati összecsapás. Bár esélyesebbek Primász Ágnesék, Tóth Andreáék sem mondtak le a fináléba kerülésről.



Továbbá:
Szóbeli dorgálást kapott
Fizikai tesztnek megfelelt
Fél lábbal már a négyes döntőben a Ferroép csapata
A Szeviép-Szeged nyerni akar Szekszárdon
Többre képes az eddigieknél