Tóth lett 2005 legjobbja
Szabó László és dr. Makay Andor életműdíjat vehetett át

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-20 | Imre Péter

Évtizedes hagyomány Szentesen, hogy díjazzák, jutalmazzák a nemzetközi porondon, a magyar bajnokságon és diákolimpiákon érmes helyezést elért egyéni sportolókat, csapatokat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
Szentesen figyelnek a sportolókra és büszkék az általuk elért eredményekre. Még a legkisebbek produkcióját is ajándékkal ismeri el a város.

Évtizedes hagyománya van már ennek az ünnepségnek, melyet szombaton a Dr. Papp László-sportcsarnokban rendeztek meg. Szirbik Imre polgármester köszöntőjét és a Bokafogó Táncegyüttes műsorát követően Farkas Sándor országgyűlési képviselő átadta a díjakat a gyermek és ifjúsági csapatoknak (tizenegy ilyen gárda volt), majd az egyéni sportolók (összesen hatvanegyen!) Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdástól vehették át a nekik járó elismerést. Az újabb táncos program után a felnőtt együtteseknek (Hungerit-TopCop Security-Szentesi VK, Legrand-Szentesi VK, Szentesi Futsal Klub) képviselőinek gratulálhatott Szűcs Lajos szentesi alpolgármester, míg az egyéni díjazottak (összesen harmincheten) Szirbik Imrétől kapták meg a díjakat.

És ezzel még korántsem „állt el" az elismeréseső. Három különdíj
Örömszavak

– Nagyon örülök, és egy kicsit meg is hatódtam, hogy én kaptam ezt a díszes serleget – mondta megkeresésünkre a világbajnok pólós Tóth I. Andrea. – Ez is egy olyan elismerés, amit csak itt kaphattam meg, nagyon sokat köszönhetek Szentesnek, nem is gondolok arra, hogy eligazoljak.  
átadására sor került. Az év sportolója – itt nem lehetett nagy vita... – a Hungerit-Szentesi VK világbajnok pólósa, Tóth I. Andrea lett, aki bár pesti, mára teljesen szentesivé vált, nagyon megszerette a Kurca-parti várost. Őt is a drukkerek. Életműdíjban ketten részesültek, Szabó László, aki a város labdarúgásában alkotott maradandót, valamint a sakkozó, dr. Makay Andor – az NB II-es gárdának jelenleg is tagja.

Aki végignézett a mosolygós arcokon, fürkészte a boldog tekinteteket, megállapíthatta: Szentesnek 2005 is gazdag év volt a sportban és arra, hogy az idei – és az ezután következők– is hasonló legyen a nagyszámú és tehetséges utánpótlás a garancia.