Társkeresők farsangja Szentesen
A klubban családias, baráti a hangulat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-13 |

Farsangi mulatságot rendezett a hét végén a szentesi társkeresők klubja, mely közel húsz éve működik a városban. Alkalmanként összejönnek a magányosok, akik közül nem egy társra talált már az egyesületben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Piti Lajos és Szabó Bálintné. Tizenkét éve együtt. Fotó: DV
Minden vasárnap délután szól a zene a művelődési házban, együtt szórakoznak, múlatják az időt a szentesi társkeresők. Mizsei Gáborné klubvezető szerint természetes, hogy létrejött a szerveződés, hiszen annyi magányos ember él a városban. Mint mondja, a klubban családias, baráti a hangulat, mindenki ismer mindenkit. Nem egy pár egymásra talált már a délutánokon. Néhányan összeházasodtak, mások elmaradtak egymástól.

A tagok negyven év felettiek, akiknek már családjuk van – sokszor a család nem fogadja el az új asszonyt vagy férjet, így aztán nem minden kapcsolat alakul egészen úgy, ahogy a pár eredetileg elképzelte – mondja a klubvezető. Kiderült, a klubban több a nő, mint a férfi, ami Katalin szerint nem meglepő. Egy asszony ugyanis könnyebben feltalálja, míg egy férfi könnyebben elhagyja magát, ha magányos.
Piti Lajos és özvegy Szabó Bálintné tizenkét éve éppen itt találkozott, s azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal tart a kapcsolatuk. Lajos elmondta lapunknak, hogy egy felmérés szerint azoknak a magányosoknak a körében, akik járnak a klubba, negyven százalékkal kisebb az esélye a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, mint akik otthon ülnek egyedül.

A klubtagok gyakran kirándulnak, több napra utaznak el az ország nevezetes helyeire, s az ünnepeket megülik. Így a múlt hét végén soron volt a farsang, majd következik a húsvét. A Valentin-nap kimarad az ünnepek közül. A megszólalók úgy vélték, hogy a Bálint-nap a fiataloknak való. Más alkalmakkor a társkeresők meglátogatják a közeli városok társkeresőit, s azok viszont. Így jártak már Orosházán, Csongrádon, Vásárhelyen.

Kósa Mihály és Kósa Mihályné azt mondja, a klubban szerettek egymásba. A pár 1996. május 26-án találkozott először a társkeresők között, majd 1998. május 26-án összeházasodott. Az asszony azt mondja, mindkettejüknek ez a második házassága, és mindkettejük családja elfogadta a másikat, úgyhogy nagyon boldogok.