Wernerné másfél milliója
Fábiánsebestyéni asszony nyert az Áll az alku című műsorban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-10 | Blahó Gabriella

Életében először szerepelt nyilvános játékon a szentesi születésű Werner Györgyné – és másfél millió forintot nyert. A TV 2 Áll az alku című műsorának játékosaként úgy emlékszik a forgatásra, mint egy fantasztikus kalandra. A felvétel előtt egy balesetben összetört az autója az M5-ösön – ő sértetlenül úszta meg a balesetet. Most kocsira költi azt a pénzt, ami a nyereményből az övé.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Werner Györgyné autóvásárlásra költi a pénzt. Fotó: TV 2, Áll az alku
A TV 2-n futó műsor minden adását nézte eddig Werner Györgyné. A fábiánsebestyéni asszony azt mondja, a játékosokkal együtt szorított korábban is a minél magasabb összegű nyereményért, aztán egyszer támadt egy gondolata: ő is megpróbálná. Az interneten jelentkezett a felvételre, következett egy telefonhívás a TV 2-től, majd egyszer csak ott találta magát a stúdióban. A felvételi beszélgetés után a műsor készítői úgy döntöttek, hogy játékra hívják Bettit, aki ekkor szó szerint táncra perdült örömében.

A három felnőtt gyermek édesanyja óriási élménynek nevezi a forgatás perceit, amikor kiderült, hogy a gép kisorsolta, vagyis valóban játszhat.
– A műsorban mindenki kedves mindenkivel, a forgatási szünetekben szól a zene, a műsorvezető jelenlétében igazi vidámság uralkodik a stúdióban, a játékosok egymásért is szorítanak. Fantasztikus a hangulat, ez önmagában elég ahhoz, hogy jól érezze magát ott bárki, a nyeremény csak hab a tortán – mondja.

Csodák a családban

Werner Györgyné elmondta, hogy még a játék felvétele előtt, január 25-én autóbalesetet szenvedett: az M5-ös úton a mögötte haladó gépkocsi nagy sebességgel belehajtott. Az ő autója háromszor megpördült, a szalagkorlátnak ütközött, az alváza meghajlott, szétroncsolódott – egyszóval, a kocsi totálkáros lett. Betti viszont sértetlenül szállt ki a roncsból, ami szinte csoda. Új kocsit kell vennie, így nem kérdés, hogy mire költi a nyert összeget. Ha ötvenmilliót vihetett volna haza, akkor is volna helye a pénznek, hiszen három felnőtt gyermeke és négy unokája van. György nevű fiának két fia van, György és Richárd, Pálma is két fiúnak adott életet: Ede és Ervin szintúgy Szöszi mamának szólítja a derűs asszonyt, aki egyébként soha nem veszíti el a jókedvét. Bernadett nevű lányára is büszke, aki most egyetemi tanulmányokat folytat Belgiumban.

Néhány perc alatt sokkal több hatás éri a játékosokat, mint a mindennapi életben, hiszen egyszerre úgy érezhetik, kitárul előttük a világ, és övék lehet az igazán nagy összeg, amitől sok szempontból átalakulhat az életük. Máskülönben viszont, amikor kiderül, hogy elveszett tíz- vagy húszmillió forint, akkor érdemes nem tétovázni, és elfogadni a bank ajánlatát – taglalta tapasztalatait Betti. A szentesi születésű hölgy a kockázatot választotta: remélte, hogy hazavihet egy halom pénzt, de másként fordult a szerencse.

Másfél millió birtokában mégis Gundel Takács Gábor nyakába borult. Az Áll az alku új variációjában a kikiáltott nyereménynek csak a fele a műsorban szereplő játékosoké, a másik felét a telefonos játékosok kapják, ezt a műsorvezető el is mondja az adás elején. Így Betti tulajdonképpen csak 750 ezer forintot kapott, melyből tisztes polgárként még adózik. A nemrégiben felvételről sugárzott adást a család együtt nézte meg, közben egyre csak csörögtek a telefonok: az ország minden részéből régi jó barátok, volt kollégák, ismerősök hívták a nagymamát. Azt mondták: szurkolunk neked!


Továbbá:
Héjjáéké lehet a vágóhíd
Tovább pereskedik Lázár és Egyed
Társasház a vásárhelyi Észak utcában
Ereje teljében a nagylaki Toldi
Jeget robbantottak a katonák a Tiszán