A Szeged a Ferencváros mumusa
A Szentes és a Vasas játékosa is kórházba került

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-04 |

A férfi vízilabda OB I tegnapi fordulójában a Szeged Beton VE idegenben verte (7–5) a Ferencvárost, míg a Legrand-Szentesi VK otthon kapott ki 7–6-ra – durva mérkőzésen – a Vasastól.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
FTC–Szeged Beton VE 5–7 (1–1, 1–2, 2–3, 1–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, népligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Juhász Gy., Fekete.
FTC: SZÉCSI – Katonás, Süveges, WESZELOVSZKY 3, Nitsovits 1, Monostori, Ferkó. Csere: Bánhidi, Takács, Binder, Létay 1, Gulyás, Moniudisz. Edző: Bíró Attila.
Szeged: BARÁT – Mészáros, KÁDÁR 1, Komlósi, VUKANICS 1, Hosnyánszky 1, LEHMANN 3. Csere: Varga P., Molnár P., Éles 1. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 8/3. Ötméteresből: 2/1, ill –.

Fotó: Gyenes Kálmán
Szoros emberfogással kezdett a Szeged, méghozzá hatékonyan, ugyanis a Fradi nem jutott lövéshez. Egészen a 3. percig, amikor Weszelovszky három méterről megszerezte a vezetést. Támadásban egyik csapat sem nyújtott kiemelkedőt – a Szeged egymás után három előnyt is elpuskázott –, viszont a védekezésben nagyot produkált. Nem vonultak hátránnyal az első pihenőre a vendégek, erről Vukanics gondoskodott a negyed végén. A 10. percben Hosnyánszkynak sült a keze, de ezt leírhattuk a Szegeddel anno gólkirályi címet nyerő Weszelovszkyról is, 2–2. Türelmes játék folyt, nem volt nagy az iram, taktikai csata zajlott a vízben.

A negyed közepén aztán Éles beleállt a lövésbe, márpedig ez nem szokott jót jelenteni a kapusoknak – ezt Szécsi is tudja most már, 2–3. A felek a biztonságra helyezték a hangsúlyt, a halogató játékból fordulásig a Beton jött ki jobban.

Weszelovszky a nagyszünet után már háromnál tartott. Viszont Lehmann az ötödik szegedi fórból végre betalált; ez annyira megtetszett neki, hogy a hatodikat is értékesítette, 3–5. A sok jó után jött a rossz is, Komlósi begyűjtötte harmadik hibáját, Létay pedig közelebb hozta a Fradit. Csakhogy a Beton belelendült a fórok értékesítésébe, csodás koreográfia végén Kádár húzta a hálóba a labdát. Eldőlhetett volna a meccs, de Hosnyánszky ziccerben Szécsibe bombázott. Már csak 8 percet kellett kibírniuk a vendégeknek, abból kettő úgy telt el, hogy Barát előbb kivédte Katonás löketét, majd Weszelovszky ejtése a kapufára hullott. Négy perccel a vége előtt bekövetkezett minden szegedi óhaja: Lehmann góljával elhúzott hárommal a Beton, 4–7! Lélekben összeomlott az FTC, többek között ezt mutatta Weszelovszky kihagyott büntetője is. Nitsovits ugyan csökkentette a vereség nagyságát, de ez már nem osztott, nem szorzott. Továbbra is megmaradt a Szeged a Ferencváros mumusának.

Gyöngyösi András: – Itt szeretek nyerni, amióta eljöttem a Fradiból, a népligeti uszodában már harmadszor sikerült győzni a Betonnal.
A Szeged Beton VE holnap 19.30-kor az Újpest vendégeként száll
Megyei legjobbak

A Szentesből a fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartó Józsa; a Betonból pedig a gárda győzelméhez három góllal hozzájáruló Lehmann bizonyult a legjobbnak.  
medencébe.

Szélpál László

Legrand–Vasas 6–7 (1–1, 0–3, 2–2, 3–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Dodog, Madarasi.
Szentes: HORVÁTH T. – Szabó N., Torday 1, Németh D. 1, Juhász 1, Plézer, Vígh R. Csere: Gábor, JÓZSA 1, SZABÓ T. 2. Edző: Berki András.
Vasas: Nagy V. – Heinrich, Mátyás 1, Kelemen, VARGA DÉNES 2, dr. STEINMETZ B. 2, STEINMETZ Á. 2. Csere: Kállay, Kuncz, Szőke, Zentai. Edző: Földi László.
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 10/1.

A találkozó első gólját a vendégek szerezték, de a hazaiaknak még az első játékrészben sikerült egyenlíteniük. A második negyedben, a határozatlan, a szabálytalanságokat nem kellő szigorral megtorló bíróknak is köszönhetően háromgólos előnyre tett szert a Vasas. A harmadik nyolc perc nemcsak a vízilabdáról szólt... Az etap hajrájában – a már említett erélytelenség egyenes következményeként – két játékos is sérülést szenvedett. A legrandos Vígh Róbert kapott egy ütést a szemére, amely bevérzett, és rögtön kórházba kellett szállítani. Nem járt sokkal jobban a fővárosiaktól Mátyás Zoltán sem, ő is „belekeveredett" egy csetepatéba, ennek eredményeként felrepedt a szemöldöke. Ő a találkozó lefújását követően került az helyi orvosok gondoskodó kezei közé. Mindkét együttes vezetői panaszkodtak a játékvezetőkre, s ilyenkor elképzelhető, hogy nem elfogult véleményt fogalmaznak meg... Az utolsó negyedben a Szentes nagy akarással és koncentrálva játszott, ennek eredményeként sikerült felzárkóznia.

Berki András: – Harcos, kemény meccsen nyert a Vasas.
A Legrand-Szentesi VK ma 18 órakor a Domino-BHSE-t fogadja a ligeti uszodában.

Imre Péter




Továbbá:
A Domino könnyedén gyűjtötte be a két pontot Szentesen
Nem várt vereséget szenvedett a Szeviép-Szeged
Dózsások Vajda Attila nyomában
Burány Angliáról álmodik
A vb résztvevői közül néhány már betlizett