Tesco-nyitás Szentesen
Bő egy hónapot csúszott – Buszok is járnak az áruházhoz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-03 | Blahó Gabriella

Sokan már karácsonyra várták a Tesco nyitását Szentesen – a nagyáruház végül tegnap reggel nyolc órakor fogadta a vásárlókat. A hidegben százötvenen vártak a bejárat előtt, a pénztárnál elsőként egy kínai férfi fizetett. A megnyitón a polgármester azt mondta, hisz abban, hogy Szentes vásárlóközönsége képes eltartani a kis boltokat és a nagyáruházat is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
A szentesiek tavaly karácsonyra várták az áruház megnyitását. Ám a mostani alkalomra is sokan eljöttek. Az ünnepélyesre szervezett megnyitón Gyöngyösi Márton, az áruház igazgatója elmondta lapunknak, hogy a kereskedelmi lánc magyarországi történetében nem fordult elő gyakran, hogy az általuk meghirdetett időpont helyett később fejezzék be az építkezést, és szerezzék be a szükséges hatósági engedélyeket. „Másként terveztük, így alakult" – mondta. Az áruház-igazgató megköszönte a szentesiek türelmét, és kárpótlásul a „verhetetlen árakat" ajánlotta figyelmükbe.

A város polgármestere, Szirbik Imre arra emlékeztetett, hogy amikor Budapesten megnyílt a New York kávéház, a kulcsát jelképesen a Dunába dobták, hogy a közösségi hely mindig nyitva legyen. A Tesco is éjféltől éjfélig tart nyitva, megfelelve sokak elvárásának. Szirbik megfogalmazta: hisz benne, hogy a vásárlóközönsége képes eltartani a városi kisebb boltokat és az áruházat egyaránt, melytől az önkormányzat jelentős bevételre számít – a helyi adó révén.

Vidámságban nem volt hiány tegnap reggel. Fotó: Tésik Attila
A vevőket mókamesterek szórakoztatták – és rózsákkal fogadták az eladók. A tegnap reggeli vásárlók többsége nyugdíjas korú volt, akik kedvvel és érdeklődve tologatták a bevásárlókocsit a polcok között. A szentesi Tescóban a nyitás után elsőként egy szegedi kínai fizetett a pénztárnál. Zhao Pei Zhen reggelire zsömléket és hozzá való kést is vásárolt. Azt mondta, szereti a Tescót. Az első vásárlók egyike, Sóti Lajos kíváncsiságból jött el a megnyitóra, de nem érte különösebb meglepetés. Mint mondta, valamennyi Tesco Áruház egyforma, a polcok elrendezése és a kirakott áru is mindenütt ugyanaz, vagyis a szentesiben ugyanazt lehet kapni, mint máshol. Az idős férfi barkácskészletért jött el az áruházba.

A Csongrádi út mellett épült szupermarkethez a szentesiek nem csak személyautóval, de helyi buszjárattal is eljuthatnak. Az egyes járat a szabad és munkaszüneti napok kivételével reggel hattól este tízig minden óra tizenötödik percében indul a vasútállomástól, majd a kórház és a Kertváros érintésével tovább megy az áruházig, ahonnan mindig negyvenkor indul vissza. De a Szentes és Csongrád között járó helyközi buszokkal is meg lehet közelíteni az új üzletet.


Továbbá:
Bugyi István-emlékérem B. Nagy Zoltán főorvosnak
Kábeltévé lesz egész Szentesen
Csak luxusadó van, bevétel az nincs
Nyolcvanmilliót költene a panelprogramra Szentes
Csütörtökön nyílik a Tesco Szentesen