Idegenbeli szegedi esélyek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-03 |

Ma este a 11. fordulót rendezik a férfi vízilabda OB I-ben. A Legrand-Szentesi VK a Vasast látja vendégül 18 órától a ligeti uszodában, a Szeged Beton VE pedig 19 órától a Fradi népligeti otthonában ugrik a vízbe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem a pontszerzés esélyével fogadja Berki András edző legénysége a Vasast. Ahhoz kétség sem férhet, hogy az angyalföldiek jóval nagyobb játékerőt képviselnek – elég csak említeni a Steinmetz testvérek, Barnabás és Ádám, valamint Vindisch, Nagy V. vagy éppenséggel Varga Dénes nevét – ellenük a tisztes helytállás is dicséretet érdemel. A piros-kékek az elmúlt hét végén elvesztették veretlenségüket az Euroligában, a horvát Jug Dubrovnik otthonában 13–9-re kaptak ki. A szombati ellenfél, a címvédő Domino-BHSE viszont a fordulást követően szárnyalt a német Spandau 04 ellen, ezt a 16–8-as fölényes kupasiker is jelezte.

A negyedik helyen álló Szeged Beton VE-re kőkemény dupla feladat vár ma és vasárnap. Előbb az olimpiai bajnok Szécsi Zoltánnal a kapujában kiálló FTC legyőzése vár Tóth Lászlóékra. Az utóbbi időkben kimondottan jól ment a zöld-fehérek ellen, a legutóbbi évadban oda-vissza verte a Beton a Fradit, és a Magyar Kupában is szegedi továbbjutás született. Vasárnap is a fővárosba utaznak Baráték, akkor az Újpesttel csatáznak.

Az őszi, szegedi bajnoki nyitányon Éles nagyszerű teljesítményével – nem mellesleg öt góljával – 11–8-as betonos diadal született. Hasonló eredménnyel nyilván most is kiegyezne Gyöngyösi András edző. Az újpestieknél már nem lehet ott a vízben Sydney olimpiai bajnoka, Székely Bulcsú, akivel a klub szerződést bontott. Állítólag „Csucsunak" nagyon fájt a háta... Az is friss hír a lilák háza tájáról, hogy a szintén ötkarikás győztes (Athén) Varga Tamást megfosztották csapatkapitányi titulusától, utódja Pelle Balázs kapus lett.