Kábeltévé lesz egész Szentesen
A szolgáltató ötven csatornát kínál az előfizetőknek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-02 | Blahó Gabriella

A Szentesi Kábel Kft. az év végéig megépíti a hálózatot az egész városban. A folyamathoz a kistérségi falvak önkormányzatai is csatlakoznak. A szegvári kezdeményezésből létrejött Civil TV stúdiója a minap Szentes belvárosába költözött.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ma még csak három település, Szegvár, Mindszent és Szentes szerepel az összeköttetésben, de a kistérségi szinten elnyert pályázati forrásnak köszönhetően valamennyi faluban elérhető lesz a kábeltévé-szolgáltatás. A Szentesi Kábel Kft. elhatározása szerint Csanyteleket és Tömörkényt is lefedik – közölte lapunkkal a cég ügyvezető igazgatója. Medvecz Péter azt is elmondta, Szentesen mindössze két hónapot vesz igénybe a munka, melyet egyelőre az időjárás hátráltat: plusz öt fok alatti hőmérsékleten nem szabad a külső vezetéket húzni, mert megsérülhet, ezért meg kell várni a jobb időt.

A cég a Hírközlési Felügyelettől vár egy engedélyre is, amely reményeik szerint hamarosan megérkezik. Medvecz Péter megfogalmazta: a térség valamennyi önkormányzata egyöntetűen az optikai rendszer kiépítése mellett foglal állást, és hozzájárul a folyamathoz, amelynek eredménye új fejezetet nyithat a hírközlésben a környékbeliek számára. Az ügyvezető igazgató szavai szerint a jelek továbbítására hivatott optika nagyszerű technikai feltételeket teremt.

A szolgáltató ötven csatornát kínál az előfizetőknek, ezeknek csak egyike a Civil TV adása, mely helyi műsort sugároz. A stáb a minap költözött a szentesi belvárosba. Csorba Gyula felelős szerkesztő lapunknak elmondta, a szolgáltatópartner terjeszkedése számukra is új fejezetet nyit. A Civil TV a szegváriak találmánya, akik szerettek volna maguknak egy saját televíziót, amely mára a környék egyik legizgalmasabb kísérletévé nőtte ki magát. A stáb tagjai most már túl a VHS-rendszeren digitális módon rögzítik anyagaikat, és dolgoznak a virtuális hátterek megalkotásán, miközben hamarosan lehetőségük nyílik arra is, hogy Szentesen tíz különböző külső helyszínről tudósítsanak.

Csorba Gyula azt mondja, a stáb igyekszik megfelelni az egyre erősebben jelentkező közönségigényeknek. Terveik szerint az élő adásokba véleményükkel a nézők is bekapcsolódhatnak, képújságot indítanak, ahol lapszemlét is talál majd az előfizető. A szerkesztőség tartalmilag is terjeszkedik, hiszen hamarosan közel 35 ezer lakásba kell igazi tévéműsort sugározni.


Továbbá:
Bugyi István-emlékérem B. Nagy Zoltán főorvosnak
Csak luxusadó van, bevétel az nincs
Nyolcvanmilliót költene a panelprogramra Szentes
Csütörtökön nyílik a Tesco Szentesen
Szirbik nem kért bocsánatot