Fővárosi elit pólókommandó
Kemény hétvége vár OB I-es férfi vízilabdacsapatainkra

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-02 | Szélpál László

Nem mindennapi hétvége előtt áll a két Csongrád megyei OB I-es férfi vízilabdacsapat. A bajnoki elődöntőbe igyekvő Szeged Beton VE pénteken (19 óra) az FTC, vasárnap (19.30) pedig az Újpest otthonában ugrik vízbe, míg a Legrand-Szentesi VK pénteken (18) a Vasast, szombaton (18) pedig a címvédő Dominót fogadja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– A sorsdöntő kifejezést nem szeretem, ezért inkább azt mondanám, hogy két nagyon fontos meccs vár ránk – nyilatkozta Gyöngyösi András, a pillanatnyilag negyedik helyen álló Beton VE edzője. – Négy pontot terveztünk a hét végére, úgy gondolom, erre minden esélyünk adott.
A Szeged Beton VE az elmúlt héten a Domino-BHSE otthonában kétkapuzott, most egymás között gyakorolnak Hosnyánszkyék.

– Nagy hangsúlyt fektetünk az emberelőnyök és -hátrányok gyakorlására, azok minél hatékonyabb végrehajtásán rengeteg múlhat – folytatta a tréner. – A Fradi elleni pénteki csata tűnik nehezebbnek, hiszen a zöld-fehéreket nyilván feldobta a LEN-kupában kiharcolt elődöntőbe jutás. Magunkat viszont jobbnak tartom a görög Panioniosznál, úgyhogy nagy csata várható. Az a lényeg, hogy maximális türelemmel pólózzunk, ha elkezdünk kapkodni, az az ellenfelünket segítené. Fejben kell letisztulnunk, ha nem túlpörögve játszunk, miénk lesz a győzelem, meg a vasárnapi, Újpesttel szembeni ütközet két pontja is.

A Legrand-Szentesi VK gárdájára nem vár utazás, annál inkább embert próbáló feladat. Ha úgy nézzük, szerencsés helyzetben vannak a Kurca-parti drukkerek, elvégre 24 órán belül két euroligás együttest, azok olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólósainak játékát csodálhatják élőben.
– Mindkét meccs igen komoly kihívás mind fizikálisan, mind mentálisan – jelentette ki Berki András, a Legrand szakvezetője. – Ismerve ellenfeleink erejét, tudását, nem lehet csak a tisztes helytállás a célunk. Arra törekszünk, hogy remek hangulatú, közönségszórakoztató meccseket játszunk. Úgy tervezem, hogy lehetőség szerint minél több pólósnak adjak bizonyítási lehetőséget, hadd szokják a fiatalabbak is a klasszisok elleni ütközetet.


Továbbá:
Vladan Matics átesett a holtponton
Önkritikát gyakoroltak a Pick Szeged válogatott kézilabdásai
Török önbizalma már a régi
A kajak-kenusok várják az augusztusi világbajnokságot
Csütörtöktől már Szegeden edzenek a Pick válogatottjai