» Nyomtatás
» Ablak bezárása
Megbukott a diktatórikus szentesi közterület rendelet
Korlátozás nélkül plakátolhatunk Szentese, és kötelezték a várost a rendelet felülvizsgálatára
2006-01-31 07:42

Megbukott a tavaly ősszel alkotott szentesi közterület rendelet a törvényességi felülvizsgálaton. A szentesi polgármester által keresztülvitt, több törvényt sértő, alkotmányellenes és diktatórikus helyi rendelet felülvizsgálatára kötelezte a közigazgatási hivatal a testületet.

Még emlékezhetnek rá a szentesiek, hogy tavaly ősszel mekkora botrányt kreált a szentesi polgármester pandúr hadserege a változást sürgető narancssárga köröket ábrázoló plakátok miatt. A plakátolás idején fokozott rendőri jelenlét, igazoltatásokkal, a belügyminisztérium hatalmának politikai érdekből történő demonstrálása történt. Lejárató újságcikkek, tévé és rádióriport, megvádolt emberek, megvádolt szervezetek, fenyegetés és félelemkeltés jellemezte a narancssárga köröket ábrázoló plakátok megjelenését követő heteket.
Sípos Antal külsős bizottsági tagot szabályszerűen meghurcolták, feljelentéssel, bírsággal történő fenyegetőzéssel, nyilvánosságban történő lejáratással.
Mindehhez a jogalapot, az akkor frissen megalkotott szentesi közterület rendelet embertelen, diktatórikus és egyértelműen a hatalmát féltő polgármester érdekeit szolgáló paragrafusai szolgáltatták.
Akkor a plakátok le lettek vakarva, a hatóság igénye, illetve a törvény betűje be lett tartva.
Most, mikor kiderült az akkori rendelet törvény-, és alkotmánysértő volta, az elkövető elvtársak nagyvonalúan, és képmutatóan felülvizsgálatról, pontosításról beszélnek, az általuk, illetve a diktatórikus rendeletük által elkövetett jogtalanságokról, erőszakos cselekedetekről, fölösleges közpénzek elköltésről máris megfeledkezve.
Az egypártrendszeri zsigeri diktatórikus gondolkodás azonban ellehetetleníti a demokratikus
rendeletalkotást, hiszen a paranoiásan hatalmát féltő polgármester, és félművelt sleppje mindig visszaesik a törvénytelen eszköz igénybevételének csapdájába.
A történetet megélve most sem tételezzük fel, hogy a hatalmat gyakorló elvtársak bármelyike is bűntudatot érezhet az általa elkövetett igazságtalanságok, és jogtiprások miatt.
Azt azonban kérjük az elvtársaktól, hogy írják fel a vörös szalonjukba narancssárgával, hogy ezúttal sem sikerült olyan közterület rendeletet alkotni, amely kiállja a törvényességi felülvizsgálatot, még akkor sem, ha ma már korlátozás nélkül plakátolhatunk Szentesen, amerre csak kedvünk tarja!

halmail

szentes.fidesz.hu

.