Csütörtökön nyílik a Tesco Szentesen
A jelek szerint elhárultak az akadályok

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-30 |

Csütörtökön reggel nyolckor nyit a Tesco Szentesen. Az ötezer négyzetméteres nagyáruház építése tavaly kezdődött, a tervek szerint már karácsony előtt várta volna a vásárlókat, ám az engedélyeket nem sikerült időben megszerezni. Közben a városban több időpontról is beszéltek, a cég kommunikációs igazgatója január végét, február elejét említette. Mostanra elhárultak az akadályok.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az ötezer négyzetméteres nagyáruház már régen elkészült. Fotó: Tésik Attila
Úgy tűnik, hogy már minden együtt van ahhoz: csütörtökön reggel 8 órakor átadják a nagyközönségnek a Tescót Szentesen. A multinacionális cég ezt az időpontot hirdeti szerte a városban az ünnepélyes megnyitás napjaként, és ezt jelentette be Szirbik Imre polgármester is a képviselő-testület hét végén tartott ülésén. Sok akadályt kellett leküzdenie a Tesco Globál Rt.-nek, mire idáig eljutott. Mint arról beszámoltunk annak idején, már a helyszín kiválasztása is bonyodalmat okozott. Akadt olyan csoport, amely a Vásárhelyi úton szerette volna felépíttetni a hipermarketet, a másik társaság a csongrádi úti körforgalmi csomópont közelében lévő területre voksolt. Egyébként a városrendezési tervekben az utóbbi rész szerepel szolgáltatási övezetként.

A végső döntést a kereskedelmi társaság központjában, Angliában hozták meg, ahol az illetékesek a csongrádi úti telket választották.
Így kezdődhetett el tavaly az építkezés a csongrádi útnak a laktanya műszaki bejáratával szemközti területén. Eredetileg úgy volt, hogy már a karácsonyi ünnepek előtt fogadják a vásárlókat az ötezer négyzetméter alapterületű áruházban. Ez azonban nem következett be, s ennek legjobban a helybeli kereskedők örültek. Később azt nyilatkozta lapunknak a cég kommunikációs igazgatója, Danks Emese, hogy január végén vagy február közepén adják át a Tescót, mert még különféle engedélyek hiányoznak. Addigra viszont már sikerült kijavíttatniuk a hipermarket közelében épült körforgalom hibáit, így elhárították a balesetveszélyt.

A cég pótolta a tűzvédelmi hiányosságokat is. A polgármester információja szerint a határidő legutóbbi csúszását nem műszaki problémák okozták, hanem az, hogy az angol pénzügyi elszámolási rendszer különbözik a magyartól. A cég kommunikációs igazgatója legutóbbi nyilatkozata mindezek ellenére megállja a helyét: február közepéig sem kell várni, már a hó elején, csütörtökön lesz az ünnepélyes áruháznyitás. A program szerint gólyalábas és lufihajtogató bohócok szórakoztatják majd a vásárlókat, és este 7 órakor tűzijátékot is rendeznek.


Továbbá:
Szirbik nem kért bocsánatot
Kórházi bejelentés az igazgató ellen
Bízik az elnök a megyei győzelemben
Senkinek sem kell a derekegyházi patika
Orbán: Radikális béremelést!