Szirbik nem kért bocsánatot
Nem hívták meg Rébelit a szentesi megyeházára

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-28 | Balázsi Irén

Támadta az ellenzék a szentesi képviselő-testület tegnapi ülésén a felújított megyeháza múlt heti avatási ünnepségét, ahová nem hívták meg a rendszerváltozás utáni első polgármestert, Rébeli Sz. Józsefet. A város mostani vezetője, Szirbik Imre a felszólítás ellenére sem kért bocsánatot.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi volt megyeháza felújítását végző Délépítő Rt.-vel az egyeztetés még folyamatban van a pótmunkákkal és az esedékes kötbérrel kapcsolatban. A késedelmi kötbér 25 millió forint. Szirbik Imre polgármester tájékoztatott erről a képviselő-testület tegnapi ülésén, kitérve arra is: elnézést kér azoktól, akik a megyeháza múlt pénteki avatási ünnepségére a nagy érdeklődés miatt nem jutottak be, vagy pedig állniuk kellett.

A fideszes Dömsödi József az ünnepséggel kapcsolatban azt taglalta, az ellenzéki és a kormánypárti képviselők is méltatlan helyzetbe kerültek, mert nem tudtak bemenni a díszterembe. A polgári frakció tagja, Karikó-Tóth Tibor olvasta fel azt a levelet, amelyet képviselőtársa, a távol lévő Rébeli Sz. Tamás írt Szirbiknek. Rébeli ebben kifejti, hogy édesapja, Rébeli Sz. József volt a rendszerváltozás utáni első ciklus polgármestere, és – mint elhangzott – neki köszönhető, hogy Szentesen sportcsarnok van, de az avatására elfelejtették meghívni. A megyeháza tulajdonjogát is ő szerezte meg a városnak, s az avatására nem kapott meghívót.

Rébeli Sz. Tamás a másnapi nyitóbálon azért nem vett részt, mert így tiltakozott édesapja megbántása miatt. Arra kérte Szirbiket, hogy mindazoktól kérjen bocsánatot, akiket megsértett.

A polgármester úgy reagált: 2002-ben a város szolgálatára esküdtek, s nem előjogokat kértek maguknak. Eleinte fenntartották az első sorokat a képviselőknek, ám az idős embereknek végül átengedték a helyet. Szirbik Imre Rébeli levelére nem kívánt reagálni, azt tudomásul vette.


Továbbá:
Kórházi bejelentés az igazgató ellen
Bízik az elnök a megyei győzelemben
Orbán: Radikális béremelést!
Üresen maradtak a székek a fúvósok koncertjén Szentesen
Megszépült a megyeháza