Háztűznéző – meccstől meccsig

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-24 |

A megyei élvonalbeli csapatok a hétvégi bajnoki és Magyar Kupa-meccseken négy győzelmet (HNKC, Szeged Beton, Legrand-Szentes, Ferroép-Szeged) és egy döntetlent (Szeged Beton) értek el, a mérleget két vereség (Legrand, Szeviép-Szeged) csúfítja el. A Pick Szeged előkészületi mérkőzésen nyert a PLER ellen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ma a Magyar Kupa területi selejtező visszavágó vár Ferroépre, míg a serlegcsatában a Szeviép-Szeged női kosarasai már a negyeddöntő első mérkőzésén lépnek pályára csütörtökön 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a Diósgyőr ellen. A HNKC szombaton 18 órától bajnokit játszik a hódtóiban, az ellenfél a Ferencváros lesz; míg a Floratom-Szeged AC pingpongosai Zsámbékon állnak asztalhoz az Extraligában. A vízilabdások pihennek, rájuk nem vár tétmeccs.

HNKC SE
A vásárhelyi női kézilabdások az idei első bajnokin – idegenben, remek hajrával, 10–16-ról fordítva – 27–26-ra megverték a Kőbánya-Spartacust és ezzel a sikerrel a kilencedikről előreléptek a nyolcadik helyre. Szombaton 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokban is megtörténik a 2006-os debütálás – már ami a tétmeccseket illeti –, a rivális a Békéscsabát 47–19-re kiütő Ferencváros lesz. Sérült nincs, Buday Ferenc csapata a legjobb összeállításban léphet pályára a zöld-fehérek ellen.

Pick Szeged

A Pick férfi kézilabdásai az elmúlt héten, szerdán edzőmeccset játszottak a PLER-rel a fővárosban és 32–28-ra győztek. Legközelebb holnap 16 órakor lépnek pályára a Puljezevicsék, akik az újszegedi sportcsarnokban a szerbia-montenegrói bajnok Vojvodinával mérkőznek meg. A svájci Európa-bajnokság csütörtökön startol, ezen, a jelen állás szerint, Ilyés és Szente a magyar, Krivokapics, Andjelkovics és Djurkovics a szerbia-montenegrói válogatottat erősíti.

Szeviép-Szeged

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata nem tudta folytatni 2006-os jó szereplését: két győztes meccset követően vasárnap 85–81-re elveszítették Vukovicsék a BSE-ESMA elleni rangadót. Mészárosék nem sokat pihenhetnek, csütörtökön 18 órakor a Diósgyőr következik Magyar Kupa-negyeddöntőn az újszegedi sportcsarnokban, a vállsérülést szenvedett Russai Petra játéka kérdéses. A visszavágót január 30-án rendezik Miskolcon.

Szeged Beton VE

Az elmúlt heti dupla fordulót három ponttal abszolválták Gyöngyösi András edző tanítványai. A BVSC legyőzése kötelező feladat volt, de a Vasas ellen is két pontot szerettek volna szerezni. A döntetlen ugyan elmaradt ettől, de a végelszámolásnál még sokat érhet ez az egy pont. A héten nem rendeznek bajnoki fordulót az OB I-ben, a Beton VE szerdán vagy csütörtökön délelőtt a Vasassal, délután pedig a Dominóval kétkapuzik Budapesten. A jövő héten két idegenbeli bajnoki rangadó vár a Szegedre: február 3-án az FTC, 5-én pedig az Újpest otthonában.

Legrand-Szentesi VK

Az idei első két fordulóban három pont begyűjtését tervezte a Berki-legénység. A Neptunt könnyedén verték Tordayék, viszont a Pécs elleni idegenbeli meccset a záró felvonásban elveszítették. Németh Dánielék ma délutánig szabadságot kaptak, onnantól kezdve viszont már gőzerővel készülnek a jövő heti dupla fordulóra. Előbb pénteken a Vasast, majd másnap szintén 18 órakor a címvédő Dominót látják vendégül a ligeti uszodában. A héten is szerepel kétkapus edzőmeccs a programban: vagy Szolnokra, vagy pedig Becsejre ugranak át Plézerék.

Hungerit-Szentesi VK

Az elmúlt hét végén a szintén OB I-es Győr látogatott a Kurca partjára. A kétkapus játékokon komplett volt a Szentes, azok is a többiekkel lehettek, akik más városokban tanulnak. Kocsis István edző gárdája a héten Kecskeméten szeretne felkészülési találkozót vívni. A bajnokság február 25-én folytatódik.

Ferroép-Szeged
A szuperliga címvédője legutóbb a Magyar Kupa területi selejtezőjének az odavágóján szerepelt a vásárhelyi H. Marso TE ellen és 12:4-re győztek Kaszás Zoltán edző tanítványai. A visszavágót ma 17 órai kezdettel rendezik meg az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A legközelebbi nagy feladat február közepén vár Karsaiékra, akkor az Eszéket látják vendégül a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének az apropóján.

Floratom-Szeged AC

Az Extraligában szereplő szegedi asztaliteniszezőkre az elmúlt hét végén nem várt tétmérkőzés, de keményen készültek a most szombati folytatásra. Január 28-án Kristonék Zsámbékon állnak asztalhoz és az esélyek a Tisza-partiak mellett szólnak. E tétel alátámasztására csak egyetlen adat: a két gárda között három helyezésnyi (a kiemelteket nem számítva 3. és 6.) a különbség.