Nem okozott gondott a Szentesnek a sereghajtó legyőzése
Egy bíróval hatgólos siker

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-23 | Szélpál László

Könnyed győzelmeket aratott a két Csongrád megyei férfi vízilabdacsapat: a Legrand idegenben, a Beton hazai medencében szerezte meg a két pontot.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Neptun VSC–Legrand-Szentesi VK 6–17 (0–4, 1–4, 2–5, 3–4)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, 100 néző. Vezette: Godova, Szegi.
Neptun: Kovács R. – Ábel 2, Bene 2, Helembai, Földesi, Pszota, Sármezei 1. Csere: Bóta (kapus),. DOBRICZA, Ludányi, Balla L., Szilágyi, Max 1, Nemes. Edző: Beszédes Csaba.
Szentes: Horváth T. – NÉMETH D. 2, Plézer 2, SZABÓ N. 3, Vígh R. 2, JUHÁSZ ZS. 3, TORDAY 4. Csere: Újházi (kapus), Döbrössy, Gábor, Józsa, Papp, Herczeg 1. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 11/3. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Nem szeretik használni az edzők a kötelező győzelem kifejezést. Nem, mert ezek a találkozók szoktak a legnehezebbé válni. A szentesiek trénerének, Berki Andrásnak ezúttal nem kellett idegeskednie. Tanítványai nem becsülték le lelkes amatőr vetélytársukat, megfelelő komolysággal vették a mérkőzést. Túl sokáig nem hagytak kétséget afelől, hogy az esztendő első fordulójában melyik együttes gazdagodik két ponttal. A gólgyártást Szabó Nándor kezdte el, Torday Árpád folytatta, majd következett Juhász Zsolt. És ez így ment egészen a fordulásig, 1–8.
A magabiztos vezetés tudatában Berki edző sokat és bátran cserélhetett, és bár ekkor már néhányszor a házigazdák is betaláltak, ez csak arra volt számukra elég, hogy valamelyest kozmetikázzák a számukra nem túlságosan hízelgő eredményt, 6–17.

Berki András: – Azt hittem, nehezebb lesz, mert nem vesszük komolyan a meccset, de a fiúk megfelelően álltak hozzá a feladathoz.


Torday négy gólja

A Legrand-Szentesi VK egyik legrutinosabb játékosának, Torday Árpádnak őszi teljesítményével nem volt elégedett Berki edző. Többet várt tőle. Úgy látszik használtak a dorgáló szavak, mert a 27 esztendős pólós a sereghajtó elleni évadnyitón hiba nélkülit produkált, a négy szerzett góljával nem csak a mezőny legeredményesebbje volt, hanem a legjobbja is.


Szeged Beton VE–BVSC 14–8 (4–2, 4–2, 2–1, 4–3)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Wolf.
Szeged: Barát – Mészáros 1, KÁDÁR 2, KOMLÓSI 4, Vukanics 1, HOSNYÁNSZKY 3, Lehmann 1. Csere: Varga P. 1, Molnár P., Tóth L., Éles, Szabó Z. 1, Vincze Zs. Edző: Gyöngyösi András.
BVSC: Labonc – Szűcs L. 1, Kriszt, Persely, SZABÓ G. 2, Balatoni, NÉMETH ZS. 3. Csere: Kaszper, Szőcs P., Ambrus, Fábry 1, Simon 1, Schumann (kapus). Edző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 3/2.

A Szeged bekkje, komlósi Péter (8) nagyszerűen pólózott a BVSC ellen. Fotó: Gyenes Kálmán
Majdnem elmaradt a meccs! Az történt ugyanis, hogy csak az egyik játékvezető, Wolf Péter érkezett meg az újszegedi sportuszodába. A kijelölt társa, a válogatott másodedzője, a HVSC vezetőedzője, Kásás Zoltán nem volt sehol. Hiába hívták mobilon, nem sikerült összeköttetést teremteni. A Szegednek nem nagyon akaródzott egy bíróval lejátszani a meccset, mondván, hogy Wolf a Beton egyik legnagyobb vetélytársánál, az Újpestnél dolgozik utánpótlás trénerként. Végül a hazai pólósok úgy döntöttek, hogy lejátszák a találkozót, amely így tízperces késéssel indult.
A jóval esélyesebb, nagyobb célokért küzdő hazaiak csak az első kilenc percben nehezítették meg a dolgukat. A második negyed elején még csak 4–3-ra vezettek, de onnantól kezdve nem volt mese. Azt túlzás lenne állítani, hogy sziporkáztak volna Tóth Lászlóék, de azt senki sem foghatja rájuk, hogy nem tettek meg mindent a győzelemért. Szépségdíjas találatokkal örvendeztették meg a közönséget, ebben Komlósi, Hosnyánszky és Kádár járt az élen. Összefoglalva a látottakat, a lényegesen nagyobb tudású játékosokkal rendelkező hazaiak a papírformának megfelelően könnyedén tartották otthonában a két pontot.
Körtvélyessy Péter (a Beton elnöke): – Tudunk mi ennél sokkal jobban is pólózni, de a fiúk harcossága példamutató volt.


Komlósi, a nagy bombázó

Bekk létére négy góllal vette ki részét a sikerből Komlósi Péter. A mezőny legeredményesebbje volt, nálunk pedig a mezőny legjobbja.
További eredmények: Domino–FTC 14–8, BVSC–OSC 15–10, Domino–Neptun 29–5, Vasas–Újpest 11–8. A lapzártánk után véget ért Pécs–Szentes meccsről holnapi számunkban számolunk be. 



Továbbá:
Nem élt az adódó lehetőséggel a Szeviép-Szeged
Szeged Beton - Igazságtalan döntetlen
Gruborovics Tibor a magyar foci finn nagykövete
Győri Eszter újra hazai vizekben
Laluskának Szeged a legszebb